9 moduri de a fi în siguranță atunci când ești online

Alex Alex 15 Ianuarie (ed.)

În lumea dinamică de astăzi, utilizatorii de internet trebuie să știe cum să rămână în siguranță și să țină la distanță criminalii cibernetici. Dar nu este ușor în zilele noastre cu astfel de modalități aparent nesfârșite pentru hackeri și escrocii de a obține acces la informațiile tale personale sau de a-ți fura identitatea. Din fericire, nu trebuie să fii un vrăjitor de computer pentru a te menține în siguranță.

1. Acordați atenție adresei URL.

Dacă adresa URL a unui site web binecunoscut are caractere ciudate, probabil că nu este lucrul real. Rețelele false vă trimit către site-uri web cunoscute cu intenția de a vă captura informațiile personale.

2. Folosiți imagini diferite pentru fiecare dintre conturile dvs. de social media.

Imaginea ta de profil reprezintă cine ești și este vizibilă public pe site-urile de socializare. Dacă cineva caută imagini, poate găsi mai multe profiluri cu aceeași imagine. De asemenea, pot lega date de la aceste profiluri pentru a afla mai multe despre viața ta personală.

Utilizarea diferitelor imagini pentru fiecare cont de socializare vă va asigura confidențialitatea. De asemenea, încearcă să faci imaginile mici, astfel încât să nu dea informații despre tine.

3. Testele din rețelele sociale sunt o capcană.

Se crede că un test pe rețelele sociale este o modalitate bună de a înțelege cum este personalitatea ta. De fapt, ele nu sunt menite să vă provoace cunoștințele, ci mai degrabă să vă păcălească pentru a obține informații superficiale pe care le așteptați de la cineva care utilizează rețelele sociale. Hackerii online se bazează pe neglijența și neatenția victimelor.

Scopul lor principal este să obțină datele personale ale victimelor lor, cum ar fi adrese de e-mail, parole și numere de card de credit. De asemenea, fiți atenți la orice știri sau subiect la modă. Acești criminali leagă adesea chestionare online cu astfel de articole.

4. Evitați utilizarea rețelei Wi-Fi publice neprotejate.

Utilizarea rețelei Wi-Fi publice neprotejate poate fi ca o „invitare” a unei amenințări pentru tine. Motivul este că astfel de rețele nu sunt sigure. Navigarea pe astfel de rețele ar putea duce la monitorizare.

Prin urmare, ar trebui să evitați introducerea numerelor de securitate socială sau a oricăror acreditări financiare în timp ce utilizați Wi-Fi public.

5. Fii atent înainte de a-ți partaja locația.

De fiecare dată când postați o imagine, tweet sau check-in, transmiteți în flux către un public larg. În acest fel, îi invitați pe urmăritori să vă urmeze. Deci ar trebui să încercați să evitați astfel de activități.

6. Examinați etichetele și selectați dacă doriți să partajați sau nu.

Utilizatorii Facebook și alte site-uri de rețele sociale pot revizui postările în care sunt etichetați. După examinare, aceștia pot filtra conținutul care nu este adecvat pentru profilul lor. A fi selectiv în timp ce partajați online este important, deoarece tot ceea ce este postat este păstrat pentru totdeauna.

7. Ferestrele pop-up și pluginurile pot fi o potențială amenințare.

Ferestrele pop-up vin într-o varietate de forme și culori care pot determina utilizatorii să facă clic pe ele. În timp ce majoritatea sunt doar reclame enervante care încearcă să te determine să cumperi ceva, unele pot fi mai dăunătoare. Pentru a evita astfel de încercări de a face clic accidental pe astfel de link-uri, activați un bloc pop-up.

Pe de altă parte, pluginurile care nu au fost actualizate de ani de zile pot deveni ținte de atac. Este posibil să conțină vulnerabilități fără patch-uri care ar putea fi exploatate pentru a prelua controlul asupra unui site web.

8. Folosiți modul incognito pentru a deschide linkuri nesolicitate în loc să faceți clic direct.

Probabil că sunteți familiarizat cu „modul incognito”, care este cunoscut și sub numele de modul privat de navigare. Această caracteristică vă permite să navigați fără a dezvălui date sau istoric asociat cu o anumită pagină web.

Prin urmare, deschiderea linkurilor nesolicitate în modul incognito este o opțiune mult mai sigură decât a face clic direct pe ele.

9. Verificați permisiunile aplicației pentru a accesa fișierele media.

Înainte de a instala orice aplicație pe telefon, verificați permisiunile necesare, pentru a evita compromiterea datelor dumneavoastră private. Fiecare aplicație are o listă de permisiuni de care ați putea avea nevoie pentru a accesa informațiile telefonului dvs. Dacă vedeți ceva care pare ciudat sau inutil, reconsiderați instalarea aplicației.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica