Top 12 stațiuni de schi în Europa

Copceac Copceac 8 Ianuarie 2023 (ed.)

Elveția, Suedia, Austria, Norvegia, Germania, Franța și Italia au unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa, potrivit publicației specializate în turism Our Globetrotters, care a realizat un clasament al celor mai atractive 12 astfel de locuri

Pe lângă schi și snowboard, în aceste stațiuni turiștii pot practica și patinaj, curling ori plimbări cu gondola.

Cum arată clasamentul:

 1. Zermatt-Matterhorn, Elveția
 2. Åre, Suedia
 3. Skistar Trysil, Norvegia
 4. St. Moritz, Elveția
 5. Zugspitze, Germania
 6. Courchevel, Franța
 7. Cortina d’Ampezzo, Italia
 8. St. Anton am Arlberg, Austria
 9. Hafjell, Norvegia
 10. Val d’Isere, Franța
 11. Feldberg, Germania
 12. Kitzbühel, Austria

 1. Zermatt-Matterhorn, Elveția
  Zermatt este cea mai înaltă zonă de sporturi de iarnă din Alpi. Cei 360 km de pârtii și cele 54 de teleschiuri îl fac unul dintre cele mai bune locuri pentru schiori. Stațiunea are o gamă largă de școli de schi bune și lecții de snowboarding.

 2. Åre, Suedia
  Aflată la doar câteva ore de capitala țării, Åre este una dintre cele mai populare stațiuni din Suedia și este catalogată în mod regulat ca fiind una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa pentru familii. Åre găzduiește cea mai mare zonă de schi alpin din Suedia, cu 42 de teleschiuri și 89 de pârtii. Unele pârtii se întind până la 6 km.

 3. Skistar Trysil, Norvegia
  Skistar Trysil este una dintre cele mai mari stațiuni de schi alpin din lume. La Trysil, aveți la dispoziție 78 de kilometri de schi pe 68 de pârtii, cu 32 de teleschiuri în funcțiune pe timp de iarnă. Zonele de schi sunt împărțite în patru. Cu păduri, parcuri de zăpadă și munți, Trysil are multe activități care se adresează atât începătorilor, cât și schiorilor experți.

 4. St. Moritz, Elveția
  Moritz este un oraș din Engadina Superioară în cantonul elvețian Grunbaden – împărțit în trei sate: Dorf, St Mortiz Bad și Celerina. După ce a găzduit numeroase probe ale Jocurilor Olimpice de iarnă, St. Moritz a devenit unul dintre locurile de frunte pentru sporturile de iarnă din Europa.

 5. Zugspitze, Germania
  Înălțându-se la 2900 de metri, oferă o vedere panoramică de 360 de grade asupra zonei din jurul său și 20 km de pârtii cu 10 teleschiuri.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica