Designul interior al celulelor noastre

Anonim Anonim 7 Ianuarie 2023 (ed.)

Lucrând cu sute de mii de imagini de înaltă rezoluție, echipa de la Allen Institute for Cell Science, o divizie a Institutului Allen, a pus cifre privind organizarea internă a celulelor umane - un concept biologic care s-a dovedit până în prezent extrem de dificil de cuantificat.

Prin această muncă, oamenii de știință au capturat și detalii despre variația bogată a formei celulelor, chiar și printre celulele identice genetic crescute în condiții identice. Echipa și-a descris munca într-o lucrare publicată astăzi în revista Nature

Înțelegerea locațiilor medii ale structurilor celulare, precum și variația lor față de acea medie, îi va ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine schimbările structurale care ar putea semnala boli sau schimbări de stare în celulele individuale.

Acest studiu oferă biologilor o foaie de parcurs pentru a înțelege organizarea diferitelor tipuri de celule într-un mod măsurabil, cantitativ, a spus Rafelski. De asemenea, dezvăluie câteva principii organizaționale cheie ale celulelor studiate de echipa Institutului Allen, care sunt cunoscute ca celule stem pluripotente induse de om .

Înțelegerea modului în care celulele se organizează în condiții sănătoase – și întreaga gamă de variabilitate conținută în „normal” – poate ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine ce merge prost în boală. Setul de date de imagine , celulele stem modificate genetic și codul care a intrat în acest studiu sunt toate disponibile public pentru a fi folosite de alți oameni de știință din comunitate.

Sursa: alleninstitute.org

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica