Ce este sistemul de apărare antirachetă Patriot și cum îi va ajuta pe ucraineni să se apere

Publicul Publicul 23 Decembrie 2022 (ed.)
Ce este sistemul de apărare antirachetă Patriot și cum îi va ajuta pe ucraineni să se apere

Anunțul SUA că urmează să trimită baterii de rachete Patriot Ucrainei a fost în centrul interesului comentatorilor ruși și americani legat de vizita președintelui ucrainean la Washington, relatează Daily Beast.

Livrarea acestei noi arme de către SUA a stârnit o reacție puternică la Moscova, sugerând că Rusia se teme de noul sistem de apărare antiaeriană de care va dispune Kievul.

Faptul că SUA au decis să ofere Ucrainei sistemul avansat de apărare antiaeriană Patriot a fost subiect de zvonuri vreme de săptămâni. După ce a venit confirmarea, nu lipsesc speculațiile privind eficiența lui pe câmpul de luptă din Ucraina – performanța probabilă a acestuia fiind fie supraestimată, fie, dimpotrivă, subapreciată.
Cei care sunt în favoarea acestui sistem susțin că raza de acțiune și performanța sa dovedită vor putea diminua eficiența bombardamentelor rusești care au scopul să semene teroare în rândul populației, avariind sever infrastructura de alimentare cu electricitate, apă și căldură în mijlocul iernii.

Nu uitați că pe acest site vuiet.com puteți urmări diferite teme de discuții, puteti cere ajutor cu diferite intrebari sau puteți scrie si publica orice articol sau blog personal.
Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica