Filmul: The Social Dilemma

Anonim Anonim 20 Decembrie 2022 (ed.)

Ne place sa dam like și împărtășim poze, dar care sunt consecințele dependenței noastre tot mai mari de rețelele sociale ?

The Social Dilemma este un film docudramă american din 2020. Documentarul examinează modul în care rețelele sociale alimentează dependența pentru a maximiza profitul și capacitatea acesteia de a manipula opiniile, emoțiile și comportamentul oamenilor și de a răspândi teorii ale conspirației și dezinformare. Filmul examinează de asemenea, efectul rețelelor sociale asupra sănătății mintale, în special, a sănătății mintale a adolescenților și a ratelor de sinucidere în creștere ale adolescenților.

Filmul prezintă interviuri cu mulți foști angajați. Unele dintre interviuri indică faptul că platformele de social media și marile companii de tehnologie au oferit unele schimbări pozitive și pentru societate. Intervievații discută rolul rețelelor sociale în polarizarea politică din Statele Unite și influența pe care publicitatea algoritmică a avut-o asupra radicalizării politice.

Filmul examinează, de asemenea, modul în care platformele de social media au afectat răspândirea știrilor false și modul în care guvernele au folosit rețelele sociale ca instrument de propagandă. Aceste interviuri sunt prezentate alături de dramatizările scenariului ale dependenței de rețelele sociale a unui adolescent. Aceste dramatizări atrag atenția asupra preocupării radicalizarii tinerilor pe internet.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica