Cum începeți să utilizați Mastodon

Anonim Anonim 18 Decembrie 2022 (ed.)

Odată ce alegeți un server, veți putea să alegeți un nume de utilizator și să introduceți adresa de e-mail pentru un e-mail de confirmare. Versiunea aplicației arată similar cu Twitter, cu o linie de pictograme în partea de jos a ecranului pentru a vă vedea feedul, a căuta, a posta și a vizualiza profilul. Puteți adăuga o fotografie de profil și puteți schimba oricând numele afișat.

Pentru a vă asigura că oamenii de pe Twitter vă pot găsi în noua dvs. casă, scrieți pe Twitter și fixați-vă noul profil Mastodon. (Twitter a semnalat linkurile Mastodon ca „potențial dăunătoare”, așa că este posibil să nu puteți include un link live.)

Cum iti gasesti prieteni?

Dacă doriți să începeți din nou, puteți începe să căutați manual persoanele pe care le urmăriți pentru a vă construi rețeaua de la zero. De asemenea, puteți importa o listă cu urmăritorii dvs. Twitter, dar nu se face direct. Mai întâi, selectați opțiunea de a vă exporta urmăritorii ca fișier CSV pe site-ul Fedifinder. Apoi, conectați-vă la contul dvs. într-un browser web și selectați Preferințe → Import și Export → Import și selectați acel fișier. Va dura ceva timp pentru ca contul dvs. să se actualizeze, dar apoi ar trebui să vedeți un flux de persoane pe care le-ați urmărit pe Twitter care s-au mutat în Mastodon. Veți vedea un flux de postări de la persoanele pe care le urmăriți, la fel ca pe Twitter.

Există ceva mai mult la Mastodon, un amestec de distracție și tehnică.

De exemplu, vrei să urmărești subiecte în loc de oameni? Poate fi greu să porniți pe un site nou pentru a crea un flux de postări interesante. Unul în care Mastodon diferă de Twitter este că vă permite să urmăriți un hashtag. De exemplu, dacă vă plac păsările, puteți căuta hashtag-ul #birds și faceți clic pe butonul de urmărire pentru a vă completa feedul cu imagini adesea șocant de frumoase ale păsărilor sălbatice.

Există mai multe setări și opțiuni disponibile prin versiunea web și, dacă sunteți avansat, puteți să vă găzduiți propriul server. Dar dacă sunteți interesat doar să vă asigurați că nu pierdeți actualizările de la persoanele care părăsesc Twitter, acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a vă ajuta să începeți.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica