Primul avion

Anonim Anonim 24 Martie 2022 (ed.)

Primul avion a fost inventat de fratii Wright

  • Primul zbor — 14 decembrie 1903
  • Greutate la decolare — 340 kg
  • Suprafata aripii — 47,4 m2
  • Viteza de zbor — 4 m/s
  • Puterea motorului — 12 litri

Cunoscut pentru faptul că:
Pentru prima dată, un motor pe benzină a fost instalat pe o aeronavă și a fost dezvoltat un mod special de control al aeronavei — așa-numitul „gâfâit”. Metoda a constat în schimbarea simultană a poziției centrului de greutate al aparatului și în schimbarea curburii capetelor aripilor, care erau literalmente îndoite cu ajutorul cablurilor de tensiune.

Ideea de a crea un avion a căpătat contururi mai mult sau mai puțin reale la mijlocul secolului al XIX-lea. Dar pentru a implementa ideea, nu a existat suficientă justificare teoretică și, cel mai important, un motor ușor și suficient de puternic. Zborul primei aeronave a devenit posibil după inventarea motorului cu combustie internă pe benzină.

O trăsătură distinctivă a primei aeronave a fost prezența unui număr mare de bretele care susțin aripile: viteza de zbor era foarte mică și, prin urmare, erau necesare aripi cu o suprafață foarte mare pentru a asigura portabilitatea.

Bretele sunt elemente structurale ale aeronavei, de cele mai multe ori cabluri metalice care susțin aripa de la căderea sub propria greutate și de la deformare sub acțiunea forțelor aerodinamice.

Locul pilotului era deschis „îl batea vântul”.

Frații Wilber și Orville Wright

Wilber s-a născut pe 16 aprilie 1867 în satul Millville, lângă Newcastle, Indiana, și Orville, pe 19 august 1871, în Dayton, Ohio. Tatăl lor a fost episcop, drept urmare familia a trebuit să se mute frecvent până s-au stabilit în Dayton în 1884. Școlarizarea fraților nu poate fi numită reușită. Ideea de a crea un aparat de zbor liber mai greu decât aerul i-a captivat în 1899. Acest lucru s-a datorat nu în ultimul rând numeroaselor experimente ale lui Otto Lilienthal.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica