Baterie ieftină construită cu o capacitate de patru ori mai mare decât cea a litiului Traducere

Anonim Anonim 17 Decembrie 2022 (ed.)

Cercetătorii speră că o nouă baterie, cu costuri reduse, care deține de patru ori capacitatea energetică a bateriilor litiu-ion și este mult mai ieftin de produs, va reduce semnificativ costul tranziției către o economie decarbonizată.

Potențialul noii tehnologii de a reduce semnificativ costurile de stocare a energiei

Condusă de Dr. Shenlong Zhao de la Școala de Inginerie Chimică și Biomoleculară a Universității , bateria a fost fabricată folosind sulf de sodiu – un tip de sare topită care poate fi procesată din apa de mare – costând mult mai puțin de produs decât ionul de litiu.

Deși bateriile cu sodiu-sulf (Na-S) există de mai bine de jumătate de secol, acestea au fost o alternativă inferioară, iar utilizarea lor pe scară largă a fost limitată de capacitatea energetică scăzută și ciclurile scurte de viață.

Folosind un proces simplu de piroliză și electrozi pe bază de carbon pentru a îmbunătăți reactivitatea sulfului și reversibilitatea reacțiilor dintre sulf și sodiu, bateria cercetătorilor și-a zguduit reputația anterioară lentă, prezentând o capacitate foarte mare și o viață ultra-lungă în cameră. temperatura.

Cercetătorii spun că bateria Na-S este, de asemenea, o alternativă mai densă energetic și mai puțin toxică față de bateriile cu litiu-ion, care, deși sunt utilizate pe scară largă în dispozitive electronice și pentru stocarea energiei, sunt costisitoare de fabricat și reciclat.

Bateria Na-S de la Dr Zhao a fost concepută special pentru a oferi o soluție de înaltă performanță pentru sisteme mari de stocare a energiei regenerabile, cum ar fi rețelele electrice, reducând în același timp semnificativ costurile operaționale.

Sursa: sydney.edu.au

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica