Companiile aeriene cer o modificare a reglementărilor federale care ar putea pune un singur pilot în cabina de pilotaj

Anonim Anonim 13 Decembrie 2022 (ed.)

În afacerile aeriene, există doi factori de cost pe care companiile aeriene nu îi pot controla niciodată: combustibilul și forța de muncă.

Și pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește - și salariile piloților cresc - a existat în ultima vreme o mișcare controversată a industriei de a încerca să modifice ceea ce este cunoscut sub numele de partea 121 a Regulamentului Federal al Aviației. Acesta este regulamentul federal al aerului care impune transportatorilor aerieni să aibă doi piloți în cabina de pilotaj în permanență.

Companiile aeriene au făcut lobby în liniște că abordarea cu un singur pilot ar rezolva rapid problema de personal cauzată de lipsa piloților și că tehnologia s-a îmbunătățit considerabil pentru a permite operarea în siguranță a unui zbor cu un singur pilot.

Există un limbaj într-un nou proiect de lege introdus acum în Congres - proiectul de lege de reautorizare a Administrației Federale a Aviației - care cere Administrației Federale a Aviației să reconsidere partea 121 și să permită utilizarea unui singur pilot, mai întâi în aeronavele de marfă.

Deloc surprinzător, piloții de linii aeriene protestează cu voce tare împotriva acestei idei, susținând că ar diminua o disciplină și o cultură a siguranței care au fost responsabile pentru cei mai siguri 25 de ani în aviația comercială din istoria aviației. Sindicatele piloților susțin că totul este despre economisirea banilor de către companiile aeriene și ar putea compromite siguranța.

Dar multe exemple recente tind să confirme argumentul sindicatelor, inclusiv o prăbușire din 2015 în Europa. Un copilot al unui zbor Germanwings l-a blocat pe pilot din cabina de pilotaj și a prăbușit în mod deliberat avionul, omorându-se pe el însuși și cu alte 149 de persoane, dând credibilitate argumentului în curs că într-o criză aeriană aveți nevoie de doi piloți care lucrează în concert pentru a salva aeronava. — așa cum a fost cazul în „ Miracolul pe Hudson ”, când piloții Chesley „Sully” Sullenberger și Jeffrey Skiles au renunțat cu succes la un zbor US Airways pe râul Hudson din New York, după ce avionul a lovit o turmă de gâște din Canada la decolare și ulterior și-a pierdut puterea. Toți cei 150 de pasageri, precum și echipajul au fost salvați cu succes.

Și cel mai recent, un incident în urmă cu aproximativ 10 zile a avut loc pe un zbor American Eagle de la Chicago la Columbus . La scurt timp după decolare, pilotul a devenit incapabil. Copilotul a reușit să-și recapete controalele, să declare o urgență, să întoarcă avionul și să facă o aterizare de urgență în siguranță înapoi în O'Hare, iar pilotul a murit mai târziu la un spital. Dacă nu ar fi existat un echipaj de două persoane în cabină, povestea ar fi avut un sfârșit tragic.

În orice caz, peste 40 de țări au făcut apel la o agenție internațională de aviație să revizuiască standardele la nivel global pentru a oferi companiilor aeriene opțiunea pentru un echipaj de cockpit format dintr-o singură persoană, așa că lupta abia începe.

Sursa: cbsnews.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica