Un bărbat, în vârstă de 100 de ani, se antrenează la sală în fiecare zi

Anonim Anonim 13 Decembrie 2022 (ed.)

Pentru oricine are nevoie de motivație pentru a face mișcare , faceți cunoștință cu Les Savino, în vârstă de 100 de ani, care merge singur la sală în majoritatea zilelor săptămânii pentru un antrenament de trei ore.

„Nu am chef să merg acum, când am 100 de ani, dar tot merg. Știu că este necesar dacă vreau să mă bucur de viață. Majoritatea oamenilor la 100 de ani nu se mai bucură de viață. Zilele mele sunt la fel de normale ca atunci când aveam 30 de ani”, spune Savino, care locuiește independent în Hanover, Pennsylvania, pentru TODAY.com.

„Mișcarea este mult mai bună decât medicina... Mulți oameni trăiesc doar din pastile, dar eu nu. Iau pastile pentru hipertensiune arterială și asta este măsura.”

Savino ridică greutăți în zilele de luni, miercuri și vineri. El folosește 15 aparate de greutăți și face 45 de repetări pentru fiecare, în valoare de aproape 700 de repetări pe sesiune.

Marți și joi sunt pentru cardio. Când a sunat TODAY.com, străbunicul tocmai terminase de mers 8 mile pe o bicicletă staționară, a mers 2 mile pe o bandă de alergare și făcând câteva exerciții bonus pentru picioare, brațe și umeri.

El face acea rutină la YMCA din zona Hanovra din 1983, sosind întotdeauna la 7:30 și terminând la 10:30.

„Ma face să mă simt bine”, spune Savino. „Când părăsesc sala dimineața, după cele trei ore de exerciții, mă simt mult mai bine decât când am ajuns. Am mai multă flexibilitate și mă simt mai motivat de viață.”

Mănâncă cu moderație

Savino spune că nu mâncă prea mult carne, preferând fructele de mare și legumele. De asemenea, îi place să facă o frittata , un preparat italian pe bază de ouă, o dată pe săptămână.

„Mulți oameni pur și simplu se satură cu mâncare. Pur și simplu mănânc (până când) mi se satisface pofta de mâncare și apoi mă opresc”, notează el.

„Nu caut mâncare specială. Comand totul din meniu ca toți ceilalți. Dar din anumite motive, nu mă interesează prea mult fripturile și carnea.”

Bucură-te de viață

Pentru cea de-a 100-a aniversare, în august 2022, Savino și-a cumpărat o mașină - un sedan Lincoln pe care l-a închiriat anterior. Se conduce singur la YMCA și la magazin alimentar pentru cumpărăturile săptămânale.

Străbunicul spune că are „un dinte de dulce extrem de periculos” și îl răsfăță cu modestie. Are un mic desert la prânz și după cină, savurând o prăjitură, lemn dulce sau budincă de ciocolată.

Petrece timp cu oamenii pe care îi iubești

Savino a fost căsătorit cu iubita lui de liceu, Barbara, timp de 70 de ani. Ambii erau americani de prima generație — el dintr-o familie italiană, ea dintr-o familie irlandeză. Doamna Savino a murit în urmă cu 11 ani, la vârsta de 89 de ani. „Am făcut un cuplu bun”, spune el.

Sursa: today.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica