Cel mai bătrân animal terestru, sărbătorește astăzi 190 ani

Anonim Anonim 4 Decembrie 2022

Țestoasa Jonathan și-a sărbătorit cea de-a 190-a aniversare în timp ce își prelungește alergarea ca cel mai longeviv animal terestru din lume.

Jonathan a sosit pentru prima dată în casa sa actuală a insulei Sfânta Elena din Atlanticul de Sud în 1882 ca un cadou guvernatorului insulei, care este un teritoriu britanic. La acea vreme, se credea că avea deja 50 de ani.

Acum 190 de ani pe Pământ, Jonathan are 48 de inci lungime, aceeași dimensiune ca atunci când a ajuns pe insulă. Specia lui de broasca testoasa atinge maturitatea deplina la 50 de ani, oferind cea mai buna estimare pentru varsta sa, chiar daca unii naturalisti cred ca ar putea fi si mai in varsta.

În ciuda vieții sale lungi, el a câștigat atenția internațională abia în 2008, când The Independent a raportat despre vârsta sa remarcabilă de 176 de ani.

Jonathan avea cinci ani când regina Victoria – al doilea cel mai longeviv monarh al Marii Britanii – a preluat tronul și a supraviețuit ambelor războaie mondiale. Este mai în vârstă decât prima fotografie și a trăit prin administrațiile a 39 de președinți americani.

Sursa: foxnews.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica