„Cassie” - cel mai rapid robot biped

Anonim Anonim 27 Noiembrie 2022 (ed.)

Cassie, dezvoltat la Universitatea de Stat din Oregon, are acum un loc în „Guinness Book of World Records” pentru cea mai rapidă alergare la 100 de metri de către un robot biped.

Un robot cu două picioare tocmai a făcut istorie. Droidul biped, care se numește „Cassie” și a fost creat de compania Agility Robotics de la Universitatea de Stat din Oregon, tocmai a alergat cel mai rapid 100 de metri cu un robot biped pentru a câștiga un record mondial oficial Guinness, a anunțat școala marți.

În timp ce rămane în urmă în comparație cu un Usain Bolt (care deține recordul mondial uman la 9,58 secunde), timpul lui Cassie de 24,73 secunde este impresionant, având în vedere că este primul robot care folosește învățarea automată pentru a controla mersul de alergare pe teren în aer liber.

Isprava a fost executată la Centrul de atletism Whyte din Oregon State. Cassie a început alergarea într-o poziție în picioare înainte de a intra în pozitia de sprint, care arată robotul cu genunchii îndoiți ca un struț, recordul mondial fiind surprins pe video aici. Robotul funcționează fără camere sau senzori externi, ceea ce înseamnă că Cassie operează orb.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica