Uniunea Europeană va permite utilizarea telefoanelor în timpul zborurilor și vom avea acces la internet 5G

Anonim Anonim 26 Noiembrie 2022 (ed.)

În Uniunea Europeană, companiile aeriene vor putea instala noua tehnologie 5G în avioane, pentru ca pasagerii să poată utiliza telefoanele și celelalte dispozitive ca și cum s-ar afla pe sol.

Comisia Europeană a adaptat legislația privind comunicațiile mobile conform celor mai noi standarde. Ca urmare, acoperirea 5G va fi prezentă și în aeronave.

„Cerul nu mai este o limită pentru conexiuni de mare viteză și capacitate”, a spus comisarul european pentru piața internă Thierry Breton. „5G va oferi servicii inovatoare pentru oameni și oportunități de dezvoltare pentru companiile europene”.

Conectarea 5G va fi posibilă prin instalarea de așa-numite „pico-celule” la bordul avioanelor. Prin acea stație de rețea, apelurile telefonice, mesajele-text și traficul de date vor fi transmise via sateliți la o rețea mobilă de la sol.

Prin altă decizie, Comisia Europeană vrea să deschidă frecvențele 5G pentru wifi în automobile, autobuze și alte mijloace de transport. Statele membre în UE au timp până la 30 iunie 2023 ca să facă banda 5G accesibilă pentru transportul rutier.

Sursa: hotnews.ro

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica