Fapte interesante despre șerpii Pitoni

Anonim Anonim 22 Noiembrie 2022 (ed.)

Pitonii sunt șerpi neveninoși, dar totuși periculoși. Ele aparțin clasei reptilelor, familiei boailor. Să aflăm câteva fapte interesante despre ei.

Caracteristici interesante:

  • Lungimea corpului - de la un metru la 7-8 metri.
  • Greutate - aproximativ 65 kg. Femelele sunt mai mari decât masculii.
  • Majoritatea șerpilor au doar plămânul stâng, în timp ce pitonul are două organe respiratorii simultan.

Alimente

Pentru a prinde prada, stau la pândă; limba bifurcată cu senzori sensibili vă permite să recunoașteți mirosul. Ei atacă în mod neașteptat și rapid, prind victima cu dinții și își înfășoară corpul în jurul ei într-o strângere de moarte care rupe oase - chiar și animalele puternice nu pot scăpa dintr-o îmbrățișare puternică.

Un piton poate menține această poziție, numită „constrictor”, timp de o oră. În acest timp, prada va muri din cauza asfixiei. Pitonul înghite complet victima și o digeră. Acesta este un proces foarte lung, care durează câteva zile. Pentru a o facilita, reptila este înzestrată cu o caracteristică unică - capacitatea de a crește ritmul cardiac cu 40%.

Un șarpe mic de jumătate de metru este capabil să înghită un iepure întreg. Și indivizii mai mari fac față leoparzilor, mistreților și porcilor spini, chiar și crocodililor.

Șerpii pot rămâne fără mâncare mai mult de un an.

Pitonul cu capul negru este interesant din punct de vedere nutrițional, preferând să-și consume exclusiv rudele și șopârlele monitor. Și dacă victima s-a dovedit a fi otrăvitoare, nu contează, otrava nu are efect asupra pitonului.

Mod de viata

Pitonul este un șarpe uimitor care poate nu numai să se cațără perfect în copaci, ci și să înoate și să se scufunde. Acesta este ceea ce îl face un mare vânător. Activitatea are loc în orele întunecate ale zilei.

Dacă pitonul rege este în pericol, acesta se ghemuiește într-un inel, strângându-și mușchii atât de tare încât prădătorul nu poate ajunge la capul ascuns înăuntru.

Aceștia sunt campionii printre șerpi în ceea ce privește numărul de ouă depuse, numărul lor în pitonul indian a ajuns la 107 bucăți. Femelele se rotesc în jurul zidăriei, încălzind-o și protejând-o de prădători. Incubația durează aproximativ o lună, timp în care șarpele nu se hrănește. Este interesant că nu are loc o astfel de incubație printre alți șerpi.

Pitoni și oameni

O persoană nu este atrasă de un piton ca o pradă - umerii largi nu vă permit să înghiți confortabil corpul.

În unele țări, carnea de reptile este consumată și considerată o delicatesă. Pielea de piton este folosită pentru a face genți la modă, prețul accesoriului începe de la 300 de dolari. Fanii exoticului au ca animale de companie șerpii.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica