Sella a lansat card de credit biometric care permite clienților săi să plătească cu amprenta digitală

Anonim Anonim 21 Noiembrie 2022 (ed.)

O primă abordare a unei căi care intenţionează să contureze viitorul plăţilor. Grupul Sella a lansat, în colaborare cu compania franceză Idemia , experimentarea cardului de credit cu recunoaștere biometrică care, cu ajutorul unui mic cip, permite efectuarea plăților folosind amprenta proprie .

La acest proiect participă unii clienți selectați de Sella Personal Credit, compania grupului bancar specializat în credite pentru uz casnic . Fiecare dintre ele a fost echipat cu un anumit dispozitiv prin care este posibil să-și înregistreze amprenta digitală fără a fi nevoie să mergi la sucursală.

Odată ce amprenta a fost capturată, cardul este gata pentru a fi utilizat atât pentru plăți cu contact direct, cât și fără contact, în toată lumea . De fapt, este recunoscut de la orice terminal POS și ATM cu certificare EMV (specificație dorită de marile circuite de plată, Europay, Mastercard și Visa). În plus, nu necesită baterii : cipul său biometric este de fapt alimentat direct de POS și pentru a autoriza o plată, va fi deci suficient să plasați pur și simplu degetul.

Noul card emis de Sella pe circuitul Visa a fost dezvoltat cu Idemia, lider mondial în tehnologii de identitate și activ de ani de zile în proiectarea și producerea cardurilor de plată.

„Acest nou card - spune directorul general și directorul general al Sella Personal Credit Giorgio Orioli - permite o metodă de recunoaștere pe care mulți o folosesc deja în fiecare zi pe smartphone-urile lor și subliniază atenția constantă a grupului de a oferi soluții din ce în ce mai de ultimă generație pentru a răspunde personalului nou. Colaborarea cu Idemia și Visa confirmă această viziune, care își propune să îmbogățească experiența de plată a clienților noștri, asigurând în același timp simplitate și securitate.

„ La Idemia – precizează Aaron Davis, vicepreședinte senior Financial Institutions Europe al companiei – suntem convinși că soluțiile digitale și inovația în plăți vor schimba modul în care oamenii vor cumpăra și plăti , oferind mai multă comoditate și siguranță în experiența plății.

Sursa: wired.it

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica