Cum să evitați întârzierile și anulările de zbor și ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un bilet

Anonim Anonim 18 Noiembrie 2022 (ed.)

Cum să evitați întârzierile și anulările de zbor și ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un bilet de avion.

1. Zboară mai devreme în timpul zilei
Pleacă înainte de ora 15, pentru a reduce șansele unei anulări, potrivit OAG. Zborurile care pleacă după aceea au o șansă cu 50% mai mare în medie de a fi întrerupte.

Aproape toate companiile aeriene vor lucra pentru a vă aduce pe următorul zbor disponibil, dar dacă ați rezervat ultimul zbor al zilei, aceasta poate însemna să așteptați până dimineața sau mai târziu.

2. Zboară în extrasezon
Întârzierile zborurilor au fost cu 40 de minute mai scurte în lunile martie și aprilie 2022 decât în ​​lunile populare de vară, potrivit Ghidului oficial al companiilor aeriene. În toamna anului 2022, întârzierile au scăzut din nou, dar acest lucru se poate schimba pe măsură ce sezonul călătoriilor de vacanță se încălzește. Poate sări peste excursia de Crăciun la bunica și să o vedem în februarie?

3. Rezervați un zbor fără escală
Da, de obicei este mai scump, dar întreruperea unei conexiuni (sau două) reduce dramatic șansele de a pierde un zbor.

4. Lăsați timp suplimentar pentru escale
Ai putea crede că o oră este suficient timp pentru a face un zbor de legătură. Dar dacă prima etapă a călătoriei este întârziată, acea oră se poate reduce la 30 de minute. Și, deoarece majoritatea companiilor aeriene închid ușile avionului cu aproximativ 15 minute înainte de plecare, ați putea pierde cu ușurință conexiunea.

5. Descărcați aplicația companiei dvs. aeriene
Optează pentru a primi notificări de zbor și începe să verifici manual starea zborului tău în mod regulat cu cel puțin 24 de ore înainte. De îndată ce auziți că zborul dvs. a fost întârziat sau întrerupt, aflați despre transferul la altul.

Multe aplicații ale companiilor aeriene vor oferi, de asemenea, informații actualizate despre poarta de unde pleacă zborul tău de legătură și chiar cum să ajungi acolo.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica