Roboți autonomi pentru a ajuta la modernizarea strugurilor și a industriei vinului

Anonim Anonim 17 Noiembrie 2022 (ed.)

Primăvara viitoare, o mică armată de PhytoPatholoBots (PPB) dezvoltate de Cornell va fi desfășurată în patru programe de creștere a strugurilor din SUA, cu o misiune de a ghida industria globală a strugurilor și a vinului în secolul XXI.

Acești roboți autonomi se vor rostogoli prin podgorii, folosind viziunea computerizată pentru a aduna date despre starea fiziologică a fiecărei vițe de vie. Combinând aceste date cu un deceniu de descoperiri în creșterea strugurilor, cercetătorii de la Cornell perfecționează PPB pentru a permite crescătorilor și cultivatorilor să-și evalueze podgoriile – frunză cu frunză, în timp real, până la nivelul chimic.

Noul proiect Cornell se concentrează pe aducerea inovațiilor genetice și tehnologice ale VitisGen în podgorie, combinând patologia plantelor, viziunea computerizată, IA și robotica. Această activitate este crucială pentru încurajarea cultivatorilor să se angajeze în plantarea pe scară largă de noi soiuri de struguri rezistente la boli, făcute posibile de VitisGen. Aproape toate soiurile de struguri cultivate astăzi sunt foarte susceptibile la mucegaiul praf și la mucegaiul pufos - care, în ultimii 140 de ani, cultivatorii din întreaga lume au reușit să utilizeze multiple aplicații de fungicide chimice.

„Doar adoptarea acestor noi soiuri are potențialul de a reduce utilizarea pesticidelor cu 90%”, a spus Lance Cadle-Davidson, co-director de proiect și patolog de cercetare în plante la Unitatea de cercetare în genetică a strugurilor USDA-ARS de la Cornell AgriTech. „Acum, că crescătorii au introdus rezistența naturală la boli în soiurile care urmează să fie comercializate în curând, crescătorii au nevoie de îndrumări actualizate.”

Sursa: news.cornell.edu

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica