Fapte interesante despre ciocolata

Publicul Publicul 21 Martie 2022 (ed.)

Marketerii au descoperit că cel mai semnificativ indicator al bunăstării oricărei țări este nivelul consumului de ciocolată. Cu cât trăiește mai bine populația țării, cu atât se consumă mai multă ciocolată și, în consecință, invers.

  • Ciocolata naturală a fost folosită chiar și cu mai bine de 3000 de ani în urmă. Se știe că indienii olmeci au învățat să facă o băutură de ciocolată. Avea un gust îngrozitor de amar, deoarece nu i se adăuga zahăr și lapte, dar era preparat exclusiv din boabe de cacao.

  • A fost stabilit un deținător de evidență pentru utilizarea și depozitarea cacaoului. Această poziție, și în prezent, este deținută de legendarul Montezuma, care a fost liderul tribului aztec. Există legende că avea spații de depozitare în care cantitatea de cacao era menținută constant la aproximativ 50.000 de saci.

  • Unele țări din epoci diferite au interzis ciocolata pentru consum. Acest lucru s-a explicat prin efectul său asupra organismului. Se credea că endorfinele produse în organism atunci când o persoană mănâncă ciocolată afectează excitarea sexuală.

  • Ciocolata era considerată un remediu pe vremea muşchetarilor. Vindecătorii renumiți l-au prescris pentru majoritatea bolilor, argumentând că a fost un efect pozitiv al tratamentului cardinalului Richelieu.

  • 30 de grame de ciocolată naturală înlocuiesc cantitatea de cofeină găsită în 1/3 de ceașcă de cafea. În același timp, cofeina din cacao este mai utilă, deoarece este combinată cu antioxidanți.

  • Untul de cacao are un efect benefic asupra organismului, avand proprietati antibacteriene. Destul de ciudat, protejează smalțul dinților de distrugere. Cojile fasolei au cele mai puternice proprietăți antibacteriene, care, din păcate, sunt îndepărtate în timpul producției pentru a reduce amărăciunea produsului.

  • Se estimează că astăzi fiecare persoană mănâncă aproximativ 7 kg de ciocolată în fiecare an. Elvețienii dețin de mulți ani primul loc pe continentul european, mâncând până la 9,5 kg. Doar 1 kg de ciocolată pe an este consumat de portughezi.

  • Primul baton de ciocolată a apărut în Mexic în secolul al XVIII-lea. În Europa, companiile britanice au fost primele care au produs ciocolată naturală în batoane. În Marea Britanie au început să diversifice sortimentul, producând ciocolate în cutii frumoase și schimbând forma dulciurilor.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica