Antonov lansează proiectul de construire a unui nou An-225 Mriya

Anonim Anonim 14 Noiembrie 2022

Distrugerea celui mai mare avion comercial din lume a fost una dintre imaginile cheie de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei. În februarie, Antonov AN-225 a fost atacat la baza sa din Hostomel, lângă Kiev.

„Visul nu va muri niciodată”, au scris producătorii pe Twitter când a fost distrus .
Acum se pare că au rămas fideli cuvântului lor, compania anunțând că planurile de reconstrucție sunt deja în curs.

Poreclit „Mriya” – ucraineană pentru „vis” – avionul masiv a fost construit în anii 1980 pentru a transporta naveta spațială sovietică.

Viața sa ulterioară, deși puțin mai puțin plină de farmec, a fost la fel de emblematică -- a fost cel mai mare transportator de marfă din lume, cu o capacitate de aproximativ două ori mai mare decât a unui Boeing 747, câștigând statutul de cult printre autoproclamații avgeek. S-a întins până la 84 de metri, sau 275 de picioare, cu cea mai lungă anvergură a aripilor dintre orice avion complet operațional. Până în prezent, este cel mai greu avion construit vreodată.

Luni, însă, compania Antonov a anunțat într-un tweet că proiectul de reconstrucție a început deja , cu „lucrarea de proiectare” deja în curs. Deși a estimat costurile de reparație, compania a prezis o factură de peste 500 de milioane de euro (502 de milioane de dolari) pentru a-l readuce în aer, promițând mai multe informații „după victorie”.

Sursa: edition.cnn.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica