Volvo își dezvăluie crossover-ul electric emblematic EX90

Anonim Anonim 12 Noiembrie 2022

Volvo a dezvăluit crossover-ul său emblematic EX90. Modelul a primit o nouă platformă SPA2 (Scalable Product Architecture), care stă la baza unui alt crossover electric - Polestar 3. Acest lucru este raportat de The Verge.

Platforma SPA2 diferă de alte platforme similare prin capacitatea sa de a instala baterii de tracțiune mai mari, motoare electrice puternice și suport pentru încărcare mai rapidă și bidirecțională.

Vehiculul electric pentru SUA va fi o versiune cu tracțiune integrală cu două motoare, cu o capacitate de 503 CP și o baterie de tracțiune cu o capacitate de 111 kWh, cu o autonomie de aproximativ 480 km la o singură încărcare. Pentru Europa vor exista două versiuni, una cu motor de 408 CP și cealaltă cu motor de 517 CP. Ambele cu aceeași baterie de tracțiune ca și versiunea SUA. Producția EX90 va începe anul viitor în SUA. Cu toate acestea, mai târziu se plănuiește să-l înființeze în China.

În ceea ce privește cabină, aceasta are un panou de instrumente digital și un display de 14,5” în orientare verticală pentru control multimedia. Există butoane tactile pe volan.

Android Automotive este responsabil pentru software-ul din mașină, serviciile Google se bazează pe platformă. Cu toate acestea, dezvoltatorii susțin că utilizatorii de iPhone vor putea folosi Apple CarPlay, care este acceptat în mașină.

EX90 va fi primul vehicul care prezintă grafică Unreal Engine, potrivit producătorilor de crossovere electrice. Platforma Nvidia Drive va fi responsabilă de procesarea datelor de la diverși senzori. În plus, mașina folosește platforma Qualcomm Snapdragon Cockpit, care este responsabilă pentru viteza și grafica de pe ecranele încorporate și de afișajul de proiecție.

Volvo EX90 are un scanner LiDAR instalat pe acoperiș, există un sistem de frânare automat, control de marcare și puncte moarte. Dezvoltatorii au mai remarcat că electronica va putea recunoaște starea șoferului și va determina nivelul de oboseală a acestuia.

Prețul mașinii în SUA va fi puțin mai mic de 80.000 de dolari, în Europa pachetul Ultra de top cu 408 CP va costa 105.550 de euro și 110.650 de euro pentru versiunea de 517 CP.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica