Insomnia: cauze si tratament

Alex Alex 21 Martie 2022 (ed.)

Insomnia este o tulburare de somn. După o zi grea, o persoană se simte obosita, dar cu toate acestea nu poate adormi în niciun fel.

Pentru a rezolva această dificultate, este necesar să se identifice cauza. O cauză mai frecventă a tulburărilor de somn este supraexcitarea emoțională ridicată, aceasta se întâmplă din cauza unor situații stresante frecvente.

Creierul uman nu se poate relaxa și se odihnește complet, este întotdeauna în plină pregătire „de luptă”, analizează diferite situații și derulează prin orice opțiuni posibile pentru rezolvarea fiecărei sarcini care îi sunt atribuite. A doua condiție prealabilă pentru insomnie este un stil de viață imobil (de exemplu, cu o poziție lungă de ședere).

Corpul nostru este proiectat în așa fel încât în timpul mișcării creierul nostru funcționează, iar semnalul pentru odihnă este imobilitatea corpului. În acest caz, creierul nu poate recunoaște timpul pentru muncă sau pentru odihnă, când o persoană nu se mișcă foarte mult, și de aceea o persoană are tulburări de somn. A treia condiție prealabilă poate fi pur și simplu supraalimentarea noaptea cu cafea tare, ceai, băuturi alcoolice.

Băuturile enumerate măresc tonusul și activitatea corpului, în cele din urmă, o persoană nu poate adormi mult timp. Cauzele externe pot fi, de asemenea, o condiție prealabilă — un pat inconfortabil, înfundare în cameră, lumină puternică, sunete străine etc. În acest caz, este necesar să se ofere confort și liniște sufletească deplină pentru a recăpăta somnul.

De obicei, înainte de a merge la culcare, experții vă sfătuiesc să faceți o plimbare în aer curat , puteți (și chiar recomandat) să ventilați camera în care dormi, să vă pregătiți pentru un val pozitiv, să nu vă încărcați capul cu întrebări. Amintiți-vă că relaxarea este cheia pentru un somn sănătos și sănătos.

Adesea oamenii folosesc diverse uleiuri aromatice pentru asta, ascultă muzică relaxantă, fac o baie fierbinte cu spumă sau sare de mare etc.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica