Concurentul chinez Tesla dezvăluie planuri pentru o mașină zburătoare

Alex Alex 4 Noiembrie 2022 (ed.)

Compania chineză de vehicule electrice Xpeng a dezvăluit modelele a ceea ce ar putea fi prima mașină zburătoare din lume.

Peste 500 de companii lucrează la vehicule similare, iar aproximativ două duzini sunt deja în faze de testare. Xpeng, considerat a fi un rival al mărcii americane Tesla, a împărtășit modelele mașinii zburătoare complet electrice cu decolare și aterizare verticală (eVToL) la a patra zi anuală a tehnologiei din Guangzhou, China, pe 24 octombrie. Mașina electrică , potrivit companiei, a efectuat un zbor inaugural și mai multe teste.

„Conduși de viziunea noastră de „tehnologie pentru binele mai mare” și de cerințele în evoluție ale clienților, continuăm să atingem progrese tehnice și să stabilim noi repere în industrie”, a declarat președintele și CEO-ul Xpeng, He Xiaopeng, la eveniment.

În videoclipurile puse la dispoziția publicului, un prototip al mașinii zburătoare poate fi văzut în mijlocul zborului înainte de a ateriza înapoi pe sol. Un videoclip teaser suplimentar al modelului arată elice, care seamănă cu aripile unui elicopter, situate deasupra mașinii care se extind spre exterior înainte de a se retrage înapoi.

Sursa: npr.org

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica