Cum găsiți harta sitemap.xml a unui site web

Alex Alex 31 Octombrie 2022 (ed.)

Operatorii de căutare Google (cunoscuți și sub denumirea de comenzi ) ar putea fi foarte puternici pentru diverse obiective SEO (de ex. găsirea de oportunități de creare de linkuri, idei de conținut, descoperirea problemelor tehnice și multe altele). Cu toate acestea, în acest caz, le vom folosi pentru a găsi harta site-ului XML a site-ului web pe care îl examinăm.

Pentru aceasta, va trebui să profităm de comanda filetype:. Ar putea fi cu adevărat util când îl combinăm cu comanda site:. Practic, combinația dintre ambele va căuta anumite tipuri de fișiere doar pe site-ul web pe care vrem.

Exemplu: site:chess.com filetype:xml

Și iată ce va aduce această căutare în Google:

Iată le avem! Toate sitemapurile indexate ale site-ului sunt afișate în Google și le putem explora în continuare.

În cazul în care apar rezultate irelevante , vă puteți rafina căutarea și mai mult. De data aceasta vom adăuga operatorul inurl în arsenalul nostru.

De exemplu: site:uefa.com filetype:xml inurl:sitemap

Notă: după cum am menționat mai sus , sitemapurile pot fi și fișiere text . Pentru a le găsi, putem face o căutare similară, dar cu o extensie diferită.

SFAT: Aceste comenzi vor dezvălui locația sitemap-ului numai dacă este indexat de Google. Unele plugin-uri WP care creează sitemap-uri adaugă automat eticheta no follow, no index la Sitemaps. Deci, dacă nu s-a găsit niciun rezultat, nu vă faceți griji!

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica