O mașină cu hidrogen care poate parcurge 2.000 de kilometri cu un singur rezervor

Smile Smile 31 Octombrie 2022 (ed.)

Volkswagen a declarat de mai multe ori că vedea un viitor exclusiv cu mașini cu baterie, dar în culise marca nu îndrăznește să se angajeze complet. Se pare că chiar au depus în liniște un brevet pentru o mașină cu hidrogen care poate parcurge 2.000 de kilometri cu un singur rezervor.

Dacă lumea decide totuși că hidrogenul este viitorul, ei nu vor să rateze barca. În plus, perspectivele se schimbă în mod constant. Deci, a judeca Volkswagen pe lucrurile pe care le-au spus în trecut, ar fi, de asemenea, puțin șchiop. În orice caz, tehnologia este interesantă.

Anul acesta, Volkswagen, împreună cu compania germană Kraftwerk Tubes, au depus un brevet pentru o pilă de combustie. Aceasta este o unitate care transformă hidrogenul în energie pentru un motor electric. Potrivit German Business Insider, celula de combustibil de la Volkswagen este mult mai ieftină decât cea a concurenților săi, deoarece nu folosește metale prețioase. Există și alte beneficii.

Tehnologia este diferită de concurență

„Principala diferență cu celulele de combustie de la Hyundai și Toyota este că folosim o membrană ceramică în locul membranei obișnuite de plastic. Aceasta este o diferență uriașă”, explică pentru BI un angajat al Kraftwerk Tubes.

Această membrană ceramică nu trebuie umezită, așa că nu îngheață iarna, nu se usucă vara și nu atrage mucegai. Acestea sunt aparent probleme pe care le întâmpină alte mașini cu hidrogen cu celule de combustie.

Potrivit Kraftwerk, există un alt avantaj. Pila de combustibil ar genera căldură care poate fi folosită pentru încălzire, dar se pare că și pentru aer condiționat. Aceasta înseamnă că nu este nevoie de aer condiționat sau încălzire electrică separată, ceea ce economisește energie. Pe de altă parte, ați spune că energia dispare și cu căldura reziduală. Datorită eficienței ridicate, este posibilă o autonomie de 2.000 de kilometri.

Când va veni o mașină cu hidrogen de la Volkswagen?

Deși brevetul a fost depus la Volkswagen, Kraftwerk nu dorește nici să se angajeze exclusiv pentru o singură marcă: „Indiferent de producător, obiectivul nostru este ca tehnologia noastră să fie lansată într-un vehicul de serie până în 2026. Vorbim despre serii de aproximativ 10.000 de vehicule, distribuite pe mai mulți producători de mașini.

Sursa: ruetir.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica