Triunghiul Bermudelor: focar de valuri extreme sau groapă de erori umane?

Anonim Anonim 21 Martie 2022 (ed.)

Triunghiul Bermudelor, o întindere misterioasă de ocean între Bermuda, Puerto Rico și vârful Floridei, se presupune că a consumat hoarde de nave, avioane și oameni nebănuiți de-a lungul anilor.

… și apoi pur și simplu au dispărut.

S-au spus multe povești despre dispariții. Extratereștrii au capturat oameni pentru cercetare. Un fel de furtună geomagnetică a stricat sistemele de navigație ale piloților. Continentul pierdut al Atlantidei a tras în brațe nave cu o forță misterioasă, necunoscută. Și totuși, vârtejele puternice au dus victimele direct într-o altă dimensiune.

Dar oamenii de știință au subliniat de-a lungul anilor că există explicații plauzibile pentru dispariții și că riscul de a călători prin Triunghiul Bermudelor nu este diferit de alte puncte ale oceanului.

„Nu există nicio îndoială că această zonă este predispusă la valuri ucigătoare ”, a spus Simon Boxall, oceanograf la Universitatea din Southampton. Sunt posibile oriunde se întâlnesc mai multe furtuni.

Valurile ucigașe sunt abrupte și înalte (până la 30 de metri), precum „pereții de apă” și adesea lovesc în mod neașteptat, potrivit Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere.

Vârful Africii de Sud, de exemplu, este foarte predispus la acestea, unde valurile de la furtunile din Atlanticul de Sud, Oceanul Indian și Oceanul de Sud converg în același timp. De-a lungul anilor, în largul coastei Africii de Sud s-au produs dispariții similare de mari containere și tancuri, potrivit savantului.

Bule de gaz, anomalii magnetice...?

Oamenii vorbesc adesea despre anomalii magnetice ciudate peste Triunghiul Bermudelor, a spus Boxall. — Nu sunt acolo. Există anomalii magnetice în lume asociate cu mișcarea mantalei pământului sub scoarța terestră, dar cea mai apropiată este situată la aproximativ 1600 km spre sud, în largul coastei Braziliei — departe de Triunghiul Bermudelor.

O altă teorie implică buzunare de gaz metan exploziv, care, din cauza unor perturbări, pot pluti la suprafața apei și pot face ca apa să fie mai puțin densă decât nava, provocând scufundarea navei. Cu toate acestea, niciun experiment nu a reușit până acum să demonstreze că acest lucru este posibil.

„Teoretic, s-ar putea întâmpla, dar există multe locuri în lume unde se poate întâmpla”, a spus Boxall.

În schimb, el crede că cea mai frecventă cauză a disparițiilor misterioase este eroarea umană.

Faimoasa dispariție a Zborului 19, cinci avioane ale Marinei americane care au dispărut într-o misiune de antrenament în 1945, s-a datorat probabil că echipajul s-a pierdut și a rămas fără combustibil.

Aproximativ o treime din toate navele oceanice înregistrate și private din Statele Unite sunt situate în Statele Unite și pe insulele din regiunea Triunghiului Bermudelor, a adăugat el.


Și conform celor mai recente cifre ale Pazei de Coastă, 82 la sută dintre incidentele din zonă au implicat persoane care nu aveau pregătire formală sau experiență pe mare.

Deci , luați o treime din întreaga populație de bărci din SUA, le aruncați în Triunghiul Bermudelor și ceea ce obțineți sunt dispariții misterioase. Nu aveți nevoie de licențe sau echipamente speciale, cum ar fi radiouri sau hărți de navigație pentru a lua o barcă pe mare, a adăugat el.

„De mai multe ori, în timp ce lucram pe mare, am întâlnit oameni care se bazează pe telefoanele mobile ca mijloc de comunicare... dar la 30 de mile de coastă pierzi semnalul. Puteți extinde Triunghiul Bermudelor în zone și mai mari... veți descoperi că Triunghiul Bermudelor se întinde pe întreg globul ”, spune Boxall.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica