Fotografia de pe satelitul NASA arată că soarele „zâmbea” săptămâna aceasta

Smile Smile 29 Octombrie 2022 (ed.)

Soarele a fost într-o dispoziție bună săptămâna aceasta, sau cel puțin așa arăta într-o fotografie publicată de NASA.

O fotografie a soarelui făcută de pe un satelit NASA și marcată cu ora de joi dimineață pare să arate un zâmbet pe suprafața celei mai apropiate stele noastre.

Nu este prima dată când în această săptămână apare tiparul vesel.

„Astăzi, Observatorul de dinamică solară al NASA a surprins soarele „zâmbind””, a spus NASA într-un tweet de miercuri. „Văzute în lumina ultravioletă , aceste pete întunecate de pe soare sunt cunoscute ca găuri coronare și sunt regiuni în care vântul solar rapid țâșnește în spațiu.”

Potrivit SpaceWeather.com, soarele aruncă un flux triplu de vânt solar către Pământ. Acest lucru ar putea produce aurore aici pe Pământ încă de sâmbătă, a spus site-ul.

Observatorul de dinamică solară este un satelit care se află pe orbită în jurul Pământului, cu senzori îndreptați către soare pentru a efectua o varietate de măsurători ale soarelui și ale activității solare .

Unul dintre obiectivele misiunii este de a vedea cum este generat și structurat câmpul magnetic al soarelui și cum are impact asupra vieții de pe Pământ și a sistemelor noastre de telecomunicații.

Sursa: phys.org

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica