Europa se pregătește să rescrie regulile internetului Traducere

Anonim Anonim 29 Octombrie 2022 (ed.)

Saptămâna viitoare, intră în vigoare legea care va schimba internetul pentru totdeauna și va face mult mai dificil să fii un gigant tehnologic.


La 1 noiembrie, Legea privind piețele digitale a Uniunii Europene intră în vigoare, pornind ceasul pe un proces care se preconizează că va forța Amazon, Google și Meta să își facă platformele mai deschise și mai interoperabile în 2023.
Acest lucru ar putea aduce schimbări majore în ceea ce pot face oamenii. cu dispozitivele și aplicațiile lor, într-un nou memento că Europa a reglementat companiile de tehnologie mult mai activ decât SUA.

"Dacă aveți un iPhone, ar trebui să puteți descărca aplicații nu doar din App Store, ci și din alte magazine de aplicații sau de pe internet", spune de Graaf, într-o sală de conferințe cu accente de verde smarald la consulatul irlandez din San Francisco. , unde se află inițial biroul UE.

DMA cere ca platformele dominante să permită concurenții mai mici și ar putea, de asemenea, să oblige WhatsApp lui Meta să primească mesaje de la aplicații concurente precum Signal sau Telegram, sau să împiedice Amazon, Apple și Google să prefere propriile aplicații și servicii.

Deși DMA intră în vigoare săptămâna viitoare, platformele tehnologice nu trebuie să se conformeze imediat. În primul rând, UE trebuie să decidă care companii sunt mari și suficient de bine înrădăcinate pentru a fi clasificate drept „păzitori” supuse celor mai severe reguli. De Graaf se așteaptă ca aproximativ o duzină de companii să fie în acel grup, care urmează să fie anunțate în primăvară. Acești paznici vor avea apoi șase luni pentru a se conforma.

Companiile tehnologice vor trebui, de asemenea, să se confrunte în curând cu o a doua lege a UE, Digital Services Act , care impune evaluări ale riscurilor unor algoritmi și dezvăluiri despre luarea automată a deciziilor și ar putea forța aplicațiile sociale precum TikTok să -și deschidă datele unui control extern .
De asemenea, legea urmează să fie implementată în etape, cele mai mari platforme online fiind așteptate să se conformeze la jumătatea anului 2024.

De asemenea, UE are în vedere adoptarea unor reguli specifice pentru inteligența artificială , care ar putea interzice unele cazuri de utilizare a tehnologiei.

Sursa: wired.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica