O resursă cu adevărat limitată Traducere

Anonim Anonim 26 Octombrie 2022 (ed.)

Dar cum ajunge atenția să domine economia emergentă? Orice economist convențional vă va spune că produsele materiale obișnuite sunt rare și se presupune că vor fi întotdeauna. Din punct de vedere tehnic, s-ar putea să fie adevărat, dar în practică, producția de masă strică atât de mult încât există o schimbare a accentului de la dorințele materiale care dominau vechea economie. Pentru mulți oameni din SUA, Europa de Vest, Japonia și o listă tot mai mare de alte locuri, materialele necesare pentru viața de bază sunt mai mult decât abundente. Ca să luăm un mic exemplu, în SUA mâncarea este atât de ieftină și abundentă încât să mănânci prea mult este considerat mai mult o îngrijorare decât să consumi prea puțin.

Atenția este diferită. Este într-adevăr rar, iar suma totală pe cap de locuitor este strict limitată. Pentru a vedea de ce, ia în considerare a ta, chiar acum. Se duce la aceste cuvinte. Indiferent cât de strălucitor sau priceput ești la multitasking, nu te poți concentra pe altceva. În cele din urmă, economia atenției este un joc cu sumă zero. Ceea ce primește o persoană, altcineva este refuzat.

După cum se întâmplă, am sentimente contradictorii cu privire la ceea ce implică acest lucru. Se întâmplă să favorizez egalitatea - distribuția egală a bogăției lumii. Dar îmi place și să obțin recunoaștere. Nu pot avea în ambele sensuri. Dimensiunea plăcintei pentru atenție poate crește pe măsură ce tot mai mulți oameni se alătură publicului mondial, dar dimensiunea feliei medii nu poate. Atenția reală pentru tine, adică mințile care se concentrează asupra ta, este întotdeauna limitată de numărul de minți care există. Cu cât sunt mai multe minți, cu atât mai multă atenție - dar și cu atât mai mult care ar putea dori atenție. Atenția totală disponibilă pe cap de locuitor (pe minte) pur și simplu nu se va schimba.

Pentru a rezuma, atenția poate fundamenta o economie, deoarece este o dorință umană fundamentală și este intrinsec, inevitabil rară. Poate fi o economie bogată și complexă, deoarece atenția se prezintă sub mai multe forme: dragoste, recunoaștere, ascultare, supunere, chibzuință, grija, laudă, veghere, îngrijire la dorințele cuiva, ajutor, consiliere, evaluare critică, asistență în dezvoltarea de noi abilități, etc. Un sergent de armată care comandă trupe nu vrea genul de atenție pe care Madonna o caută. Și niciunul nu își dorește genul pe care îl fac eu când scriu asta. Există, de asemenea, multe modalități de a capta atenția: prin gândurile tale, invenții, auto-revelații, expresii, spectacole, creații artistice, realizări, rugăminți și apariții captivante.

Mai există o ridă. Atenția merge în ambele sensuri, chiar și atunci când informațiile nu. Să presupunem că te întâlnești cu Sam, o veche cunoștință. Dialogul ar putea spune: „Ce mai faci?” "Destul de bine." S-ar putea să nu fii mai înțelept pentru discuțiile mici, dar ai schimbat atenția. Dacă vrei cu adevărat răspuns la întrebarea ta, răspunsul sincer al lui Sam ar fi atent la dorința ta de a ști. De fiecare dată când cineva se concentrează direct sau indirect asupra altcuiva, aceasta poate fi considerată o „tranzacție” în această nouă economie - o tranzacție care de obicei nu implică bani.

Cum rămâne cu această tranzacție acum, în care atenția curge de la un public cititor către un individ? Curge și de la mine către tine? În realitate nu este, dar dacă nu te fac să simți că scriu pentru tine într-o oarecare măsură, ce te-ar ține să citești? Ori de câte ori acordați atenție cuiva, trebuie să primiți măcar o atenție iluzorie înapoi.

Punctul cheie despre diferitele forme și căi de atenție este că, deși fiecare ne dorim într-o oarecare măsură, ea nu ajunge în egală măsură. Acest lucru explică de ce mulți dintre noi lucrează din ce în ce mai mult pentru a obține unele și de ce ne agățăm cu nerăbdare de tehnologii precum Internetul și Web-ul. Spațiul cibernetic oferă noi oportunități de captare a atenției care altfel s-ar putea disipa. Promite aproape tuturor o șansă să atragă atenția de la milioane, potențialul de a fi remarcat de cea mai mare audiență posibilă - sau de un public de colegi a căror atenție o prețuim cel mai mult. Dar, de asemenea, crescând presiunea necruțătoare de a obține o parte din această resursă limitată. În același timp, generează cerințe din ce în ce mai mari pentru fiecare dintre noi de a acorda atenția redusă pe care o putem acorda celorlalți.

Sistem stelar

Menținerea echitabilității tranzacțiilor cu numerar în viitor nu va fi mai ușor decât păstrarea echitabilității tranzacțiilor cu numerar astăzi. O cheltuială va permite câtorva oameni să-i monopolizeze atenția. Sau poate chiar să-l ofere cuiva care nu o poate da înapoi - să zicem, Elvis sau un strămoș. Amintiți-vă de sfatul lui Rheingold: Fiți atenți unde acordați atenție.

Asta pentru că economia atenției este un sistem stelar, în care Elvis are un avantaj. Relația dintre vedete și fani este centrală. Chiar și fără spațiu cibernetic, celebritățile din show-business, politică și orice altă disciplină acumulează cantități uriașe de notificări. Peste un miliard ascultă programe speciale TV precum Super Bowl și Premiile Academiei. Rețelele TV susțin că două miliarde și jumătate de oameni au urmărit înmormântarea Prințesei Diana.

Dar să presupunem că nu ești o vedetă ca Elvis sau Prințesa Di. Înseamnă asta că vei fi sărăcit în economia viitoare? Poate nu. Ciberspațiul oferă un mijloc mult mai eficient de a continua și finaliza tranzacțiile de atenție, precum și de a deschide mai multe posibilități pentru aproape toată lumea. Oricine ai fi, oricum te-ai exprima, acum poti avea un crack la publicul global. Cel mai probabil, veți vedea, de asemenea, oameni alegând stele (și microstaruri) și devin parte din „anturajul lor”. În spațiul cibernetic, aceasta ar putea însemna că configurați și gestionați un site de fani sau ajutați la proiectarea sau menținerea unei comunități cibernetice complexe, cum ar fi Geocities, unde subsecțiunile site-ului au propriii lor webmasteri. Dacă sunteți un programator de software, de exemplu, ați putea căuta un codemaster vizionar care să vă entuziasmeze.

Atenția curge nu numai de la ventilator la stea, ci într-un mod hiperlinkat poate fi transmisă de la stea la stea, sau de la ventilator la ventilator. O varietate din ce în ce mai mare de tipuri de atenție poate sări de-a lungul spațiului cibernetic: sfaturi personale, sugestii, conexiuni, editare, asistență în exprimare personală, răspunsuri, aprecieri sau software nou conceput special pentru scopurile dvs. Mai mult devine mai mult. Cineva vă poate acorda atenție, ajutându-vă să găsiți un fapt specific (sau să creați un efect special) care vă va ajuta să primiți și mai multă atenție. Desigur, puteți câștiga și o atenție negativă, cum ar fi flăcări, rușine și ura de-a dreptul. Dar, așa cum știu mulți copii neascultători, atenția negativă poate fi mai bună decât deloc. Pe web, dacă sunteți un adept, puteți folosi notorietatea pentru a vă aduce mai multă atenție.

Partea 3-a a textului

Sursa: wired.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica