5 sfaturi pentru a-ți începe ziua cu bine

Anonim Anonim 12 Martie 2022 (ed.)

Starea în care ne trezim dimineața ne determină starea de bine și productivitatea pe parcursul zilei. Iată câteva practici care te vor ajuta să te menții în formă.

 • Trezește-te devreme în același timp
  În primul rând, trezirea devreme vă va permite să vă relaxați înainte de a vă începe activitățile zilnice. Vei avea timp suficient pentru procedurile de dimineata (exercitii, dusuri) si vei putea ajunge lin la treaba fara sa te simti ca un bulgare de zapada. În al doilea rând, dacă te antrenezi să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, te vei simți mai bine. Rutina te va pune în formă, iar după un timp te vei putea ridica în același timp și singur.

 • Bea un pahar cu apă
  Un pahar de apă curată nefiartă înainte de micul dejun vă va ajuta să vă treziți și să vă pregătiți corpul pentru masa de dimineață. Acest lucru restabilește echilibrul apei și accelerează metabolismul. Temperatura apei trebuie selectată în funcție de propriile sentimente: rece este potrivit pentru cineva, temperatura camerei pentru cineva și ușor cald pentru cineva.

 • Fa exercitii
  Majoritatea oamenilor duc astăzi un stil de viață sedentar, așa că în timpul zilei și seara este posibil să nu fie suficient timp și energie pentru sport. O încălzire ușoară sau un exercițiu vă va ajuta să vă simțiți puternic și încrezător înainte de începerea zilei. Încărcăturile grele nu sunt potrivite pentru orele dimineții, așa că este mai bine să faceți exerciții ușoare care să încălzească corpul. Dacă ești familiarizat cu yoga, fă complexul Salutarea Soarelui: ajută la trezire, la încălzirea mușchilor și a articulațiilor.

 • Petreceți câteva minute pentru auto-dezvoltare
  O încălzire este necesară nu numai pentru corpul nostru, ci și pentru minte. Dimineața este un moment ideal pentru practici spirituale precum meditația. Ne trezim cu o multime de ganduri in cap care nu ne permit sa petrecem cu calm primele ore ale diminetii. Cinci minute de meditație pe zi vor fi un exercițiu grozav pentru minte. A rămâne în mod conștient într-o postură statică și a încerca să renunțe la fluxul continuu de gânduri dezvoltă rețelele neuronale ale creierului și calmează sistemul nervos. Această practică vă va ajuta să vă adaptați corect la ziua de lucru și să ajustați echilibrul intern.

 • Planifică ceva frumos pentru ziua respectivă
  Pentru ca ziua să nu pară o listă de obligații și reguli, dimineața plănuiește-te să faci ceva frumos pentru tine. Poate fi cina cu prietenii, o plimbare in parc cu muzica preferata sau un nou episod al serialului seara. Să ai grijă de tine și de buna ta dispoziție este o parte importantă a vieții, reamintește-ți asta în fiecare dimineață.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica