10 cele mai înfricoșătoare închisori din lume Traducere

Smile Smile 2 Octombrie 2022 (ed.)

Însuși gândul la închisoare este suficient de groaznic pentru a-i ține pe cei mai mulți oameni de această parte a legii. A fi lipsit de libertatea de mișcare și de capacitatea de a-i vedea pe cei dragi, strica perspectivele de carieră, ca să nu mai vorbim de riscul apariției tot felului de atacuri din partea infractorilor înverșunați - ce ar putea fi mai rău? Doar dacă nu te afli în cea mai groaznică închisoare din lume, în comparație cu care alte închisori par o tabără de vacanță de vară.

10. Închisoarea Delfinilor Negri, Rusia

Această colonie penală cu regim special găzduiește cei mai periculoși criminali din toată Rusia, inclusiv canibali, teroriști și pedofili. Prizonierii dorm cu luminile aprinse și sunt în permanență supravegheați video. Și când părăsesc celula sub escortă, sunt urmăriți de un cinolog cu un câine. Dimensiunea celulelor este mică - 4,5 m², iar camera este o cușcă într-o cușcă, deoarece o zăbrele de oțel separă oamenii de ferestre și uși. Ori de câte ori condamnații trec prin coridoare, sunt legați la ochi, ceea ce îi împiedică să-și amintească planul închisorii, reducând posibilitatea de evadare. Când se mișcă, mâinile prizonierilor sunt încătușate la spate, iar capetele lor sunt coborâte jos - aceasta este așa-numita „poziție de rândunică”. Chiar și prizonierii se plimbă cu mâinile înlănțuite la spate. Această strategie sa dovedit a fi eficientă, deoarece nu a existat încă o scăpare din Delfinul Negru.

9. Instituția de corecție Sante, Franța

Singura închisoare rămasă în granițele Parisului este cunoscută pentru condițiile dure, dacă nu chiar crude, pentru prizonieri. Mulți prizonieri s-au sinucis în timp ce își ispășeau pedeapsa în Moș Crăciun. De exemplu, în 1999, 124 de prizonieri s-au sinucis. Violența din această închisoare este atât de răspândită încât deținuților li se permite să iasă din celule doar patru ore pe zi. Există o tristă ironie în faptul că numele „Sante” este tradus ca „sănătate”. Este dat de numele unei străzi din apropiere.

8. Închisoarea Bangkwang, Thailanda

Această unitate de corecție, situată în Bangkok, este cunoscută sub numele de „Bangkok Hilton” din cauza serialului australian, care a jucat-o pe Nicole Kidman. Înșiși thailandezii numesc această închisoare „Marele Tigru”, făcând aluzie la faptul că își devorează victimele. Adăpostește prizonieri condamnați la moarte sau la pedepse lungi de închisoare, așa că puțini dintre ei ies vreodată din gura „Marele Tigru”. În Bangkwang se practică tortura, iar condamnații (25 de persoane sau mai mult) sunt ținuți în celule mici de 6 x 4 metri. Ei hrănesc infractorii o dată pe zi, iar restul alimentelor trebuie să cumpere cu bani dați de rude sau prieteni. Datorită supraaglomerării celulelor, lipsei condițiilor sanitare și igienice normale și alimentației proaste, focarelor de holeră, difterie,

7. Închisoarea La Sabaneta, Venezuela

Cele mai groaznice închisori din lume sunt de obicei supraaglomerate cu prizonieri. Dar chiar și printre ei, La Sabaneta se deosebește. Clădirea, proiectată pentru doar 700 de persoane, conține peste 3.700 de prizonieri. În același timp, există o lipsă acută de personal în închisoare și există doar 1 gardian la fiecare 150 de prizonieri. Nu există o salubritate adecvată, pungi de plastic sunt folosite ca toalete, prizonierii se spală dintr-o găleată comună cu apă, iar apa potabilă plină de paraziți și bacterii. Violența din La Sabaneta face parte din viața de zi cu zi ca și mâncatul sau dormitul. Violul și chiar decapitarea sunt evenimente frecvente. Majoritatea prizonierilor dorm în hamace înghesuite, care sunt situate pe coridoare înguste și chiar pe acoperișul închisorii. Numai liderii de bande cu bani și putere își pot permite servicii de bază,

6. La Modelo, Columbia

În această închisoare infamă, deținuții au acces ușor la arme și chiar grenade, iar vărsarea de sânge este obișnuită. Unul dintre cele mai grave exemple este moartea a 25 de prizonieri care au fost uciși la 27 aprilie 2000. Potrivit opiniilor politice, prizonierii din La Modelo sunt împărțiți în stânga și dreapta. În consecință, închisoarea este împărțită în două sectoare, între care este război. Mai mult, sectorul de dreapta are chiar propria închisoare, în care sunt închiși vinovații.

5. Închisoarea Muhanga, Rwanda

Aceasta este cea mai supraaglomerată închisoare din lume. Aproximativ 7.000 de prizonieri sunt găzduiți într-o instituție concepută pentru doar 400 de persoane. Cu toate acestea, într-o țară precum Rwanda, unde jumătate de milion de oameni au fost uciși într-un genocid, condițiile de închisoare nu sunt în centrul atenției majorității cetățenilor. Mulți oameni deținuți în închisoarea Muhanga nu au de ales decât să stea în picioare toată ziua și trebuie să doarmă strâns împreună din cauza lipsei cronice de spațiu. Supraaglomerarea este atât de mare încât mulți prizonieri mor de sufocare și boală înainte de ziua eliberării. La fel ca majoritatea celor mai proaste închisori din lume, Muhang nu are practic condiții sanitare și igienice. Deoarece podeaua este acoperită cu un strat de canalizare, mulți prizonieri se infectează la picioare,

4. Guantanamo, SUA

Dacă cel puțin celelalte închisori cele mai proaste nu pretind că respectă drepturile omului, atunci ipocrizia „fortăreață a democrației a lumii” s-a arătat clar atunci când lumea a aflat despre atrocitățile petrecute în închisoarea Guantanomo. Conține prizonieri cu statut de combatant și supuși judecății unei comisii militare speciale. Majoritatea sunt musulmani. Mulți dintre deținuți nu au fost acuzați oficial. Potrivit mărturiei prizonierilor înșiși, precum și a organizațiilor pentru drepturile omului, diferite torturi sunt folosite împotriva prizonierilor din Guantanamo Bay, inclusiv privarea de somn, ascultarea prelungită a muzicii la volum maxim, bătăi și imitarea înecului.

3. ADX Florence, SUA

Acest penitenciar de maximă securitate este „o versiune mai curată a Iadului”. Mai mult, un astfel de epitet a fost inventat nu de jurnaliști, ci de fostul șef al închisorii. Este conceput pentru a-i ține pe cei mai periculoși criminali, dintre care mulți sunt în izolare non-stop în celule de 2,1 × 3,7 m. Ei petrec 23 de ore în celule și petrec ora rămasă într-o cameră separată unde pot merge sau pot face mișcare. .

Masa, patul și scaunul din celulele ADX Florence sunt realizate din beton turnat. Cu toate acestea, au un astfel de „lux” precum un vas de toaletă și o chiuvetă fără robinet. Pentru un comportament exemplar, prizonierii pot fi transferați într-o celulă cu televizor, radio și oglindă din oțel lustruit înșurubat pe perete.

2. închisoarea Tadmor, Siria

Închisoarea, situată în orașul sirian Tadmor, are reputația de a fi una dintre cele mai proaste închisori din lume. Rele tratamente, tortura și tratamentul inuman din zidurile acestei închisori au făcut-o infamă în întreaga lume. Cel mai șocant incident din închisoarea Tadmor a avut loc pe 27 iunie 1980, când, la ordinul liderului militar Rifat Assad, soldații au ucis aproximativ 500 de prizonieri la un moment dat. A fost răzbunare pentru tentativa de asasinare a Fraților Musulmani asupra președintelui sirian Hafez al-Assad. Poetul sirian Faraj Berakdar, care a ispășit o pedeapsă de cinci ani în închisoarea Tadmor, a numit-o „regatul morții și al nebuniei”.

1. Tabăra 22, Coreea de Nord

În lagărul 22 sunt aproximativ 50.000 de prizonieri, cei mai mulți dintre ei condamnați la viață pentru că au criticat guvernul nord-coreean. Ceea ce este și mai șocant este că lagărul 22 este doar unul dintre cele 30 de astfel de lagăre de concentrare care funcționează în Coreea de Nord. Condițiile din cea mai proastă închisoare din lume sunt clar făcute pentru a fi cât se poate de îngrozitoare. Malnutriția este norma și toți prizonierii trebuie să muncească și sunt în esență sclavi ai statului, făcând muncă fizică grea gratuit. Există chiar rapoarte despre experimente umane practicate în lagărele de prizonieri politice din Coreea de Nord. Într-unul dintre rapoartele oficiale ale ONU privind încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord, situația cu lagărele din țară a fost comparată cu crimele naziștilor din Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa: pikabu.ru

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica