China a descoperit un cristal uimitor pe Lună - combustibil de fuziune nelimitat

Smile Smile 19 Septembrie 2022

China a descoperit pe Lună un cristal compus dintr-un mineral necunoscut anterior și a confirmat, de asemenea, că suprafața lunară conține un ingredient cheie pentru fuziunea nucleară, o formă potențială de energie practic nelimitată care valorifică aceleași forțe care alimentează Soarele și alte stele.

Cristalul face parte dintr-un lot de mostre lunare colectate de misiunea Chang'e-5 din China, care a aterizat pe Lună în 2020, a încărcat aproximativ 4 kg de roci și le-a adus înapoi pe Pământ câteva zile mai târziu. După ce au trecut cu atenție probele, care sunt primele roci lunare care au revenit pe Pământ din 1976, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare în Geologie a Uraniului din Beijing au descoperit o particulă de un singur cristal mai mică decât lățimea unui păr uman.

Cristalul este realizat din noul mineral Changesite (Y), numit după zeița chineză a lunii Chang'e, care a inspirat și seria de misiuni lunare a Chinei. Vineri, Comisia pentru noi minerale, nomenclatură și clasificare (CNMNC) a Asociației Internaționale de Mineralogică (IMA) a confirmat că acesta este un mineral nou, a raportat Global Times, administrat de stat din China.

Changesite - (Y) este al șaselea mineral nou identificat în probele Lunii și primul care a fost descoperit de China. Înainte de China, doar Statele Unite și Rusia puteau pretinde că au descoperit un nou mineral lunar. Este un cristal transparent care s-a format într-o regiune a suprafeței de nord a Lunii care a fost activ vulcanic în urmă cu aproximativ 1,2 miliarde de ani.

Noile mostre lunare conțin și heliu-3, o varietate de heliu care a fascinat de multă vreme oamenii de știință și scriitorii de ficțiune științifico-fantastică cu potențialul său ca sursă de combustibil pentru fuziunea nucleară, potrivit presei de stat. Această formă ipotetică de energie are ca scop valorificarea energiei eliberate de atomii care fuzionează sub presiune uriașă, cum ar fi în interiorul stelelor. Lumina stelelor este un produs omniprezent al fuziunii nucleare, dar reactoarele de fuziune artificială vor dura probabil zeci de ani pentru a se dezvolta, presupunând că sunt chiar fezabile.

https://www.vice.com/en/article/epzaga/china-moon-crystal-nuclear-fusion

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica