5 notebookuri grozave pentru lucru și odihnă

Publicul Publicul 4 Septembrie 2022

Te-ai intrebat ce notebook sa cumperi in anul 2022 si nu ai nici o ideie, uite aici cateva idei si optiuni la care ar trebui sa tragi un ochi

Astăzi vom vorbi despre tehnologie, și anume despre instrumentele de lucru pentru mulți reprezentanți ai industriei IT: de la designeri la dezvoltatori. Desigur, nevoile fiecăruia sunt diferite: unii au nevoie de un PC super-puternic, iar pentru unii, un Chromebook 2018 este suficient. În acest articol, vom vorbi despre laptopuri doar în 2022. La fel ca toate colecțiile, este subiectivă, dar dacă aveți propriul instrument preferat pentru muncă sau puteți recomanda ceea ce ați avut grijă pentru cumpărare în viitorul apropiat, sugerați-l în comentarii.

Apropo, doar o notă - selecția nu a inclus macbook-uri. Ei bine, cel puțin pur și simplu pentru că toată lumea știe despre ei. Dar dacă aveți comentarii cu privire la funcționarea celor mai recente modele de MacBook, atunci spuneți-ne despre asta în comentarii, suntem cu toții interesați. Dacă nu există comentarii, atunci să începem să discutăm despre dispozitivele mai puțin cunoscute.

Laptop Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Dacă sunteți în căutarea unui cal de bătaie care vă poate ajuta să îndepliniți o mare parte din sarcinile dvs. zilnice, atunci acest laptop se potrivește perfect. În general, acesta este un model puternic care este vândut în diferite configurații, astfel încât să puteți alege întotdeauna cea mai bună opțiune pentru dvs. În plus, oricare dintre modele este echipat cu o placă grafică discretă bună, șasiu din aluminiu și fibră de carbon.

Configurare:

 • Procesorul este diferit, până la a opta generație Intel Core i7.

 • Grafică - Nvidia GeForce GTX 1050Ti cu Max-Q.

 • RAM - până la 64 GB.

 • Ecran – 15,6” FHD (1920 x 1080) – 15,6” 4K UHD HDR (3840 x 2160) multi-touch.

 • Disc - SSD de până la 1 TB.

Avantajul laptopului este in viata bateriei. În consecință, poate fi folosit la aeroport, tren, coworking și oriunde, chiar și în țară. Există și un dezavantaj - în principal prețul. Totuși, este prea scump, indiferent cât de cool este acest laptop.

Google Pixelbook Go

Acest laptop, sau mai degrabă, un Chromebook, este mult mai puțin productiv decât versiunea anterioară de la Lenovo. Dar, pe de altă parte, este mult mai ieftin, așa că acei reprezentanți ai industriei IT care nu au nevoie de performanțe uriașe îl pot folosi. Bateria, apropo, ține încărcarea timp de 11 ore, așa că poți lucra cu ea o jumătate de zi fără probleme, uneori întreruptă de vizionarea videoclipurilor și citirea Habr - unde fără ea.

Configurare:

 • Procesor - Intel Core m3 - Intel Core i7.

 • Grafică - Intel UHD Graphics 615.

 • RAM - de la 8 la 16 GB.

 • Ecran - 13,3 inchi Full HD (1.920 x 1.080) sau ecran tactil LCD 4K.

 • Disc - eMMC de la 128 GB la 256 GB.

De fapt, un laptop destul de versatil și destul de rapid. Unul dintre dezavantaje este capacitatea de a lucra numai cu sistemul de operare Chrome și lipsa identificării biometrice. Dacă aceasta nu este o problemă pentru tine, o poți lua în siguranță.

LG Gram 17

Acesta este un laptop de 17 inchi cu o greutate redusă având în vedere dimensiunea sa. Merită să anunțăm imediat durata de viață a bateriei – până la 14 ore, ceea ce a fost posibil datorită muncii grozave depuse de echipa de ingineri care a creat dispozitivul. De obicei, pentru sistemele de această dimensiune, durata optimă de viață a bateriei este de 3-5 ore, rareori mai mult.

Da, apropo, iar greutatea sa este, de asemenea, foarte mică - doar 1,35 kg. Se dovedește că este ușor și cu un afișaj mare de înaltă calitate, ceea ce este important pentru mulți. În consecință, un laptop cu o greutate atât de mică și o durată de viață semnificativă a bateriei poate fi util în multe situații.

Configurare:

 • Procesor - Intel Core i7-1065G7.

 • Grafică - Intel Iris Plus.

 • RAM - 16 GB.

 • Ecranul este de 17 inchi cu o rezoluție de 1600p (2.560 x 1.600).

 • Disc - 2 SSD 512 GB.

O opțiune excelentă, dar, desigur, prețul său nu poate fi numit foarte mic - de la 1300 de euro și peste.

Dell Inspiron 14 5000

Unul dintre cele mai bugetare dispozitive din colecție. Costă de la 600 de euro, ceea ce este de 2-3 ori mai mic decât costul laptopurilor menționate mai sus. Cu toate acestea, oferă performanțe bune, putând fi folosit pentru diferite tipuri de dezvoltare. Adevărat, pentru cei care trebuie să lucreze cu grafică 3D, acest dispozitiv nu va funcționa - la urma urmei, adaptorul de aici, ca să spunem ușor, nu este cel mai puternic.

Configurare:

 • Procesor - Intel Core i5-8265U.

 • Grafică - NVIDIA GeForceR MX150 2GB GDDR5.

 • RAM - 8 GB.

 • Disc - SSD 256 GB.

În general, laptopul este destul de productiv, dacă vorbim de sarcini în care nu trebuie să încărcați grafica. Deci, ca să repet, este potrivit pentru aproape oricine, cu excepția celor care lucrează cu grafică/video.

Microsoft Surface Pro 8

La fel ca fiecare membru al gamei Surface, acest laptop este „subțire, clar și clar”, ca să spunem așa. Adică este extrem de portabil și cu greutate minimă. Dar, în același timp, puternic, în orice caz, mult mai puternic decât reprezentantul anterior al acestei colecții. Prețul nu este exorbitant - prețul începe de la 1.133 euro.

Configurare:

 • Procesor - diferite modele, cel mai vechi este Intel Core i7 de a 11-a generație.

 • Grafică: Intel Iris Xe Graphics.

 • RAM - până la 32 GB LPDDR4x.

 • Ecranul este un PixelSense Flow de 13 inchi.

 • Disc - până la 1 TB SSD.

În ciuda dimensiunii sale, poate face față sarcinilor destul de „grele”, inclusiv lucrări grafice și video. Deci pentru ilustratori, designeri, programatori, este destul de potrivit. Un alt avantaj este prezența a două porturi Thunderbolt 4 și a unui ecran FPS de 120 Hz.

În general, asta este tot - selecția conține o varietate de dispozitive care sunt probabil potrivite pentru aproape toți reprezentanții industriei IT. Ei bine, dacă nu, și am omis ceva, nu uitați să scrieți în comentarii, vom discuta.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica