Cum instalam un proiect laravel de pe github ? Traducere

Anonim Anonim 3 Septembrie 2022 (ed.)

Așa că ați găsit un proiect Laravel grozav de pe Github.com și doriți să îl utilizați local pentru a vă juca cu el sau pentru a învăța din el.

Acest tutorial vă va arăta lucrurile standard pe care trebuie să le faceți pentru a clona un depozit github pe computerul dvs. local și pentru a-l configura pentru a începe să lucreze pe sistemul dvs.

Pe lângă clonarea depozitului, aceasta înseamnă că trebuie să setăm baza de date, fișierul env, cheia de criptare și multe altele.

Prin urmare, luați repo-ul dvs. favorit și haideți să-l clonăm și să-l facem să funcționeze pe sistemul dvs. local.

1. Clonează local depozitul GitHub pentru acest proiect

Dacă proiectul este găzduit pe github, putem folosi git pe computerul local pentru a-l clona din github pe computerul local.

Notă: asigurați-vă mai întâi că aveți git instalat local pe computer.

Găsiți o locație pe computer în care doriți să stocați proiectul. În cazul meu, îmi place ca toate proiectele mele să fie un folder numit sites/, așa că acolo rulez următoarea comandă, care va trage proiectul din github și va crea o copie a acestuia pe computerul meu local în directorul site-urilor din interiorul unui alt folder numit „ Denumirea proiectului". Puteți schimba numele acestui dosar pe care îl creează, schimbând ultima parte a fragmentului de cod de mai jos pentru a se potrivi cu numele pe care doriți să-l numească folderul.

git clone linktogithubrepo.com/projectName

Pentru a obține linkul către repo, trebuie doar să vizitați pagina github și să faceți clic pe butonul verde „clonă sau descărcare” din partea dreaptă. Aceasta va dezvălui o adresă URL pe care o veți înlocui în partea linktogithub.com a fragmentului de mai sus.

Odată ce acesta rulează, veți avea o copie a proiectului pe computer.

2. CD în proiectul dumneavoastră

Va trebui să vă aflați în acel fișier de proiect pentru a introduce toate celelalte comenzi din acest tutorial. Așa că nu uitați să tastați cd projectname pentru a muta locația de lucru a terminalului în fișierul proiect pe care abia l-am creat. (Desigur, înlocuiți „projectName” în comanda de mai sus, cu numele folderului creat la pasul anterior).

3. [Opțional]: Verificați eticheta „Start” pentru a avea o instalare nouă a proiectului (și nu fișierele finale)

În mod implicit, ați clonat întregul git repo, care va include proiectul final. Dacă urmați un alt tutorial de la DevMarketer, atunci de obicei creez o etichetă cu git, care marchează începutul proiectului, astfel încât să puteți urma tutorialele de pe acest site și canalul meu de YouTube.

Rețineți că acest pas este opțional, deoarece nu toate git repos-urile vor avea o etichetă de pornire, dar majoritatea tutorialelor pe care le creez pentru dvs. vor avea o etichetă de pornire. În caz contrar, puteți sări peste acest pas.

Desigur, vrei să începi de la început, astfel încât să poți învăța cum să faci asta pe cont propriu. Deci, trebuie să folosim o altă tehnică git numită „checkout” pentru a verifica începutul proiectului, astfel încât să aveți același cod de pornire pe care îl am în videoclip, permițându-vă să urmăriți împreună cu mine în videoclipurile viitoare.

Vom folosi următorul fragment de cod pentru a „verifica” punctul de început pe care l-am marcat cu o „etichetă”. Aceștia sunt toți termeni git cu care vă veți familiariza pe măsură ce utilizați git din ce în ce mai mult.

git checkout tags/start -b tutorial

Puteți schimba ultimul cuvânt („tutorial” în acest exemplu) pentru a fi numele ramurii de lucru pe care o preferați. Aceasta va verifica eticheta de pornire și o va pune pe o nouă ramură nouă, cu numele pe care îl furnizați aici. Acest lucru vă permite să lucrați fără a distruge codul final din proiectul dvs. (puteți oricând să treceți la ramura principală pentru codul final pe care l-am trimis).

Dacă nu înțelegeți nimic despre git sau ramuri, utilizați pur și simplu fragmentul de cod exact așa cum se citește aici și va funcționa bine.

4. Instalați Composer Dependencies

Ori de câte ori clonați un nou proiect Laravel, acum trebuie să instalați toate dependențele proiectului. Acesta este ceea ce instalează de fapt Laravel însuși, printre alte pachete necesare pentru a începe.

Când rulăm compozitor, verifică composer.json fișierul care este trimis în depozitul github și listează toate pachetele compozitor (PHP) pe care le necesită repo-ul tău. Deoarece aceste pachete se schimbă în mod constant, codul sursă nu este în general trimis către github, dar lăsăm compozitorul să se ocupe de aceste actualizări. Deci, pentru a instala tot acest cod sursă, rulăm composer cu următoarea comandă.

instalarea compozitorului

5. Instalați dependențe NPM

La fel cum trebuie să instalăm pachetele de compoziție pentru a merge mai departe, trebuie să instalăm și pachetele NPM necesare pentru a merge mai departe. Aceasta va instala Vue.js, Bootstrap.css, Lodash și Laravel Mix.

Acesta este la fel ca pasul 4, în care am instalat pachetele PHP de compoziție, dar aceasta este instalarea pachetelor Javascript (sau Node) necesare. Lista pachetelor pe care le necesită un repo este listată în packages.jsonfișierul care este trimis în depozitul github. La fel ca în pasul 4, nu comitem codul sursă pentru aceste pachete pentru controlul versiunii (github) și în schimb lăsăm NPM să se ocupe de el.

instalare npm

sau dacă preferați fire (cum fac și mine)

fire

6. Creați o copie a fișierului dvs. .env

.env fișierele nu sunt, în general, dedicate controlului sursei din motive de securitate. Dar există .env.example un șablon al .env fișierului pe care proiectul se așteaptă să îl avem. Așa că vom face o copie a .env.example fișierului și vom crea un .envfișier pe care să începem să îl completăm pentru a face lucruri precum configurarea bazei de date în următorii câțiva pași.

cp .env.exemplu .env

Aceasta va crea o copie a .env.example fișierului în proiectul dvs. și va denumi copia simplu .env.

7. Generați o cheie de criptare a aplicației

Laravel vă cere să aveți o cheie de criptare a aplicației care este, în general, generată aleatoriu și stocată în .env fișierul dvs. Aplicația va folosi această cheie de criptare pentru a codifica diverse elemente ale aplicației dvs., de la cookie-uri la hash-uri de parole și multe altele.

Din fericire, instrumentele din linia de comandă de la Laravel fac ca generarea acestui lucru să fie foarte ușoară. În terminal putem rula această comandă pentru a genera acea cheie. (Asigurați-vă că ați instalat deja Laravel prin compozitor și ați creat un fișier .env înainte de a face acest lucru, din care le-am făcut pe ambele).

php artisan key:generate

Dacă verificați din .env nou fișierul, veți vedea că acum are un șir lung de caractere aleatoriu în APP_KEY câmp. Acum avem o cheie de criptare validă a aplicației.

8. Creați o bază de date goală pentru aplicația noastră

Creați o bază de date goală pentru proiectul dvs. folosind instrumentele de bază de date pe care le preferați (Preferatul meu este SequelPro pentru Mac). În exemplul nostru am creat o bază de date numită „test”. Doar creați o bază de date goală aici, pașii exacti vor depinde de configurarea sistemului dumneavoastră.

9. În fișierul .env, adăugați informații de bază de date pentru a permite Laravel să se conecteze la baza de date

Vom dori să îi permitem lui Laravel să se conecteze la baza de date pe care tocmai ați creat-o la pasul anterior. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugăm acreditările de conectare în fișierul .env și Laravel se va ocupa de conexiunea de acolo.

În fișierul .env, completați opțiunile DB_HOST, DB_PORT, DB_DATABASE, DB_USERNAME, și DB_PASSWORD pentru a se potrivi cu datele de conectare ale bazei de date pe care tocmai ați creat-o. Acest lucru ne va permite să rulăm migrări și să semănăm baza de date în pasul următor.

10. Migrați baza de date

Odată ce acreditările dvs. sunt în fișierul .env, acum vă puteți migra baza de date.

php artizan migra

Nu este o idee rea să vă verificați baza de date pentru a vă asigura că totul a migrat așa cum vă așteptați.

11. [Opțional]: Seed baza de date
Dacă depozitul dvs. are o configurație de fișier de seeding, atunci acum este momentul să rulați seed-ul, care vă umple baza de date cu date inițiale sau fictive. Dacă repo-ul nu menționează existența unui fișier seeder, atunci săriți peste acest pas.

După ce migrările sunt finalizate și aveți structura de bază de date necesară, atunci puteți să seed baza de date (ceea ce înseamnă să adăugați date fictive la ea).

php artisan db:seed

Multe dintre repozițiile pe care le creez pentru tutoriale aici pe DevMarketer vor crea 25 de utilizatori generați aleatoriu și 100 de postări de blog generate aleator în baza ta de date. Dacă doriți să vă conectați ca utilizator, luați o adresă de e-mail din baza de date și folosiți „secret” ca parolă pentru a vă conecta ca utilizator. Aceasta este parola implicită pe care o folosesc în general.

Toate aceste informații sunt de obicei conținute în fișierul citiți-mă GitHub, așa că asigurați-vă că le verificați atunci când porniți un nou proiect dintr-un depozit Github.

1 Răspuns

  1. Anonim Anonim 3 Septembrie 2022

    Las aici si cateva videoclipuri utile: