De ce am încetat să mai folosesc Gmail - și de ce ar trebui și tu

Smile Smile 7 August 2022 (ed.)

Toată lumea folosește Gmail, nu? Eu îl folosesc, tu îl folosești, în funcție de dacă i-ai creat un profil de Facebook pentru bunica, probabil i-ai creat și ei o adresă de Gmail.

Și toate acestea sunt drăguțe și sună bine - dar problema este că Gmail a încetat să mai fie doar un canal de contact cu o mulțime de ani în urmă. Este strâns legat de identitatea ta, iar în zilele noastre nu numai pe internet.

Gândiți-vă doar la toate aplicațiile, site-urile web etc. pe care le utilizați și care vă folosesc adresa Gmail. Contul dvs. de Youtube, Google Play, Facebook, Tiktok și chiar Medium probabil.

Totul este legat de adresa dvs. Gmail și fie o utilizați ca opțiune de conectare unică, fie cel puțin ca metodă 2FA.

Gmail a trebuit să facă parte din identitatea noastră, cu mult timp în urmă. Fără să exagerăm, nu am putea funcționa dacă cineva ni l-ar lua în acest moment.

Pierderea accesului la adresa Gmail acum nu este atât de ușor pentru tine. De fapt nu îți pierzi e-mailul, ci accesul la toate aplicațiile de care depinde viața ta de zi cu zi.

Există multe moduri în care toate acestea pot merge lateral, mai ales dacă te gândești la modul în care Google devine din ce în ce mai protector și defensiv din cauza riscurilor de securitate. Mai multă securitate – mai multe șanse să fii blocat. Dar este un paradox, deoarece de fapt aveți nevoie de mai multă securitate pentru a nu accesa alte persoane din Gmail - citiți identitatea .

Și aceste riscuri de securitate sunt o problemă uriașă chiar și pe cont propriu — hackerii nu vizează profilul dvs. pe noua aplicație super noua sau contul dvs. bancar — dar obțin totul doar primind e-mailul dvs.

Nu sugerez să utilizați Outlook sau Yahoo. Sugerez ca noi, ca întreaga comunitate de internet, și noi toți ca utilizatori și companii, de asemenea, să ne regândim modul în care ne identificăm pe web și cât de mult depindem de fapt de un singur canal de comunicare; e-mail .

O cu totul altă problemă este — cât de mult depinde totul de un singur canal de comunicare.

La pachet

Dacă credeți că sunteți în siguranță, amintiți-vă câte probleme de securitate îți solicită numai Gmail și câte verificări are într-un loc, cum ar fi verificări IP, ziua ta de naștere etc. Toate acestea oferă potențial pentru a fi blocat. , la propriu, a identității tale.

Gândiți-vă cum și ce instrumente folosim și la ce scară.

Asigurați-vă că utilizați alte mijloace care vă identifică, nu doar canalul dvs. de e-mail.

Sursa text: Medium

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica