Cel mai mare avion din istorie este în dezvoltare Traducere

Smile Smile 23 Martie (ed.)

A existat o creștere drastică a interesului pentru călătoriile supersonice în ultimii ani. Asta în ciuda faptului că ultimul avion comercial supersonic de pasageri, Concorde, a încetat să zboare în 2003. „Cât de repede poate merge chestia asta?” pare să fie întrebarea predominantă.

Dar există și companii care pun o altă întrebare, mai mare: „Cât de mare putem face acest lucru?”

În ianuarie anul trecut, cel mai mare avion din lume, Stratolaunch Roc , conceput pentru a transporta rachete cu lansare pe orbită și vehicule hipersonice, a făcut titluri după ce și-a încheiat cel mai lung zbor de testare de până acum. În apropiere de 239 de picioare lungime și 50 de picioare înălțime, se spunea că avionul ar fi capabil să transporte 500.000 de lire sterline, avea nevoie de o pistă de cel puțin 12.000 de picioare lungime și a fost construit de fapt nu din unul, ci două avioane jumbo Boeing 747-400 deconstruite.

Acum, există acum o aeronavă și mai mare în lucru. Având o lungime de 356 de picioare (4 picioare mai puțin decât un teren de fotbal) și 79 de picioare înălțime, WindRunner ar fi, dacă ar fi finalizat, cel mai mare avion după lungime și volum de marfă, conform unui raport de la The Wall Street Journal . Cu o capacitate de 80 de tone, WindRunner este proiectat cu intenția specifică de a transporta cele mai mari pale de turbine eoliene din lume, care, după cum notează punctul de ieșire, sunt aproape imposibil de transportat pe uscat. Acest lucru, la rândul său, s-ar preta unui număr de proiecte de energie regenerabilă (în prezent de neatins).

Nu este surprinzător faptul că ideea WindRunner s-a născut din revelația că furnizarea de „lame greoaie [de turbine]” este „printre cele mai dificile locuri de muncă în logistică din domeniul energiei”. Mark Lundstrom, om de știință în domeniul rachetelor pregătit de MIT și savant din Rhodes, a fondat startup-ul Radia , cu sediul în Colorado , în 2016, în speranța de a „căsători aerospațiale cu tranziția energetică”. Designul inițial WindRunner a fost ținut secret ani de zile; împreună cu o echipă de ingineri, Lundstrom și-a petrecut ultimii șapte ani lucrând la el.

Potrivit Radia, WindRunner se va baza pe „tehnologia și siguranța existente prin utilizarea, acolo unde este cazul, a materialelor aviatice, componente și tehnici de fabricație testate și adevărate care au aprobarea FAA [US Federal Aviation Administration], sunt deja în producție în masă și sunt cele mai scăzute. -risc." De asemenea, se pare că va fi capabil să aterizeze pe piste de aterizare de până la 6.000 de picioare, ceea ce este, până în prezent, nemaivăzut pentru aeronavele mari. Dacă totul decurge conform planului, operațiunile comerciale ar putea fi active încă din 2027, deși Radia nu a confirmat oficial acest lucru.

Deși este, fără îndoială, un progres uriaș în aviație și, potențial, și pentru energia regenerabilă, este, desigur, ceva puțin deconcertant în ideea unui avion de dimensiunea unui teren de fotbal care zboară deasupra capului.

Sursa: https://www.insidehook.com/travel/biggest-aircraft-history-windrunner

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica