Care sunt țările intercontinentale

Smile Smile 17 Martie

Termenul "intercontinental" se referă la ceva care se întinde peste mai multe continente sau care implică mai multe continente. În ceea ce privește statele intercontinentale, acestea sunt adesea cele care au teritorii sau influențe pe mai multe continente. Iată o listă a câtorva țări care se pot considera intercontinentale, fie prin teritoriul lor, fie prin influența lor globală:

  1. Rusia - Este cea mai mare țară din lume și se întinde peste Asia și Europa.
  2. Turcia - Se întinde în principal în Asia, dar o mică parte a teritoriului său se află și în Europa.
  3. Egipt - Se află în nord-estul Africii și controlează și o mică parte a peninsulei Sinai, care este situată în Asia.
  4. Franța - Are teritorii în Europa și în alte regiuni ale lumii, cum ar fi America de Nord (Martinica, Guadeloupe) și Oceanul Indian (Reunion, Mayotte).
  5. Spania - Are enclave în Africa de Nord (Ceuta și Melilla) și, de asemenea, controlează Insulele Canare, situate în largul coastei Africii.
  6. Portugalia - Are insule în Atlantic, precum Madeira și Azorele, și a avut o istorie colonială semnificativă, inclusiv în Brazilia și Africa.
  7. Regatul Unit - În afară de insulele britanice, Regatul Unit mai are teritorii în afara Europei, cum ar fi insulele Falkland, Gibraltar și insulele din Caraibe.
  8. Olanda - Olanda controlează insule în Caraibe, precum Aruba, Bonaire și Curaçao, și a avut o influență colonială semnificativă în Asia de Sud-Est.
  9. Danemarca - Are insule în Atlantic, precum Insulele Feroe și Groenlanda, și a avut o istorie colonială semnificativă în Groenlanda și în alte părți ale lumii.

Aceasta este doar o listă parțială și nu acoperă toate țările intercontinentale, dar oferă o perspectivă a celor mai notabile exemple.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica