Instagram vă va permite în curând să vedeți locațiile prietenilor dvs. cu „Harta prietenilor”

Publicul Publicul 3 Martie

Instagram pare să lucreze la o nouă funcție „Harta prietenilor” care va permite utilizatorilor să afle locațiile prietenilor lor. Deși nu a fost încă testat în sălbăticie, ca să spunem așa, caracteristica a fost deja observată și Meta a confirmat că este și în dezvoltare. Iată ce știm până acum.

Ce să știi

  • Instagram dezvoltă o funcție „Harta prietenilor” pentru a le permite utilizatorilor să-și partajeze locația prietenilor.
  • „Harta prietenilor” este similară cu harta Snap a Snapchat și va permite utilizatorilor să partajeze note direct cu locația lor etichetată. Utilizatorii vor avea, de asemenea, opțiunea de a ascunde ultima locație activă pentru a-și păstra confidențialitatea.

Instagram împrumută de la Snapchat cu „Harta prietenilor”

Oricine a fost pe aplicațiile de rețele sociale de mult timp ar ști că Harta prietenilor Instagram sună suspect de asemănătoare cu harta Snap a Snapchat. Și nu ar fi prima dată când aceste aplicații se împrumută unele de la altele. Instagram a împrumutat anterior „Povești” și de la Snapchat. Deci asta nu este nimic nou. 

Instagram are deja o hartă în aplicație care poate fi căutată, care le permite utilizatorilor să găsească locații etichetate. Cu „Harta prietenilor”, aceasta se va extinde (se pare) și la locațiile prietenilor tăi, adică dacă aceștia au ales să îți partajeze locația. 

  • Imagine: Alex193a

  • Imagine: Alex193a

Pasionatul de tehnologie cu ochii de vultur Alessandro Paluzzi a reușit să găsească Harta prietenilor Instagram în dezvoltare și și-a împărtășit descoperirile într-o postare pe Threads

Caracteristici așteptate

Deși trăsăturile sunt departe de a fi confirmate, imaginile scurse dau suficient furaj pentru speculații. Utilizatorii Instagram vor putea în curând să partajeze note pentru hartă despre evenimentele care au loc în apropierea lor. Acest lucru ar putea schimba jocul nu doar pentru utilizatorii cu mentalitate socială, ci și pentru oricine caută doar o scuză pentru a-și împărtăși entuziasmul cu privire la lucrurile care se întâmplă în jurul lor.  

  • Imagine: Alex193a

Se pare că există, de asemenea, un „mod fantomă” care va ascunde ultima locație activă – o caracteristică importantă pentru cei care nu doresc ca adăugarea „Harții prietenilor” să le compromită confidențialitatea. 

După cum am menționat anterior, caracteristica este încă în dezvoltare, așa că va trece ceva timp până când utilizatorii o vor putea face o învârtire pentru testarea beta. Dar ori de câte ori se întâmplă acest lucru, ne vom asigura că vă vom informa cu privire la același lucru.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica