Substanțele chimice periculoase se găsesc în 80% din mesele McDonald's, Burger King, Pizza Hut și Domino's

Smile Smile 18 Februarie

Substanțe care provoacă cancer, infertilitate, boli endocrine etc.

La trei ani de la studiul senzațional , un grup de oameni de știință a efectuat o nouă măsurătoare, în urma căreia a devenit clar că nu s-a schimbat absolut nimic în abordarea preparării alimentelor de către lanțurile de fast-food occidentale. Un nou studiu, care va include o gamă mai largă de produse (cu excepția lanțurilor de fast-food, s-a anunțat alimente gata preparate de la lanțuri de retaileri) va fi publicat înainte de sfârșitul primăverii.

Anterior, un studiu publicat în Nature în 2021, bazat pe mostre de la restaurante din San Antonio (SUA), a găsit ftalați în vase. Aceste substanțe chimice sunt folosite pentru a înmuia plasticul și au fost găsite în 80% din probele prelevate.

Substanța chimică a fost legată de o serie de probleme de sănătate, inclusiv tulburări endocrine, după cum au arătat cercetările anterioare . Acestea sunt o serie de glande care produc și secretă hormoni în organism. Ftalații au fost, de asemenea, legați de probleme de fertilitate și reproducere.

Un studiu din 2020 a mai constatat că substanța chimică poate provoca modificări în timpul pubertății, sindromul de disgeneză testiculară, cancer și probleme de fertilitate atât la bărbați, cât și la femei.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica