Neuralink a implantat primul cip într-un creier uman Traducere

Publicul Publicul 30 Ianuarie (ed.)

Primul pacient uman a primit un implant de la startup-ul Neuralink duminică și se recuperează bine, a declarat miliardarul fondator al companiei, Elon Musk.

"Rezultatele inițiale arată o detectare promițătoare a impulsurilor neuronale", a spus Musk într-o postare pe platforma de socializare X, luni. Impulsurile sunt activități ale neuronilor, pe care Institutul Național al Sănătății le descrie ca fiind celule care utilizează semnale electrice și chimice pentru a trimite informații în jurul creierului și către corp.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat companiei aprobare anul trecut pentru a desfășura primul său studiu clinic pentru a testa implantul său la oameni, un pas critic în ambițiile startup-ului de a ajuta pacienții să depășească paralizia și o serie de afecțiuni neurologice.

În septembrie, Neuralink a anunțat că a primit aprobare pentru recrutarea participanților la studiul clinic uman. Studiul folosește un robot pentru a plasa chirurgical un implant de interfață creier-computer (BCI) într-o regiune a creierului care controlează intenția de a se mișca, a afirmat anterior Neuralink, adăugând că obiectivul său inițial este să permită oamenilor să controleze un cursor sau o tastatură de computer doar cu gândurile. Firele "ultra-subțiri" ale implanturilor ajută la transmiterea semnalelor în creierele participanților, a declarat Neuralink.

Primul produs al Neuralink se va numi Telepatia, a mai spus Musk într-o postare separată pe X.
Studiul PRIME al startup-ului este un test pentru interfața sa creier-computer fără fir, pentru a evalua siguranța implantului și a robotului chirurgical.

Sursa: https://www.reuters.com/technology/neuralink-implants-brain-chip-first-human-musk-says-2024-01-29/

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica