Cateva moduri de a elibera spațiul pe iPhone

Smile Smile 31 Decembrie 2023

Cum să eliberezi spațiu pe iPhone

Deși toate iPhone-urile pot arăta și funcționa la fel, modul în care utilizați dispozitivul poate fi diferit de modul în care îl folosește persoana de lângă tine. Ceea ce ne referim este că motivul pentru care iPhone-ul tău rămâne fără memorie poate fi diferit de cel al altcuiva. De aceea, am compilat toate următoarele metode care vă pot ajuta să economisiți spațiu de stocare pe iPhone.

Metoda 1: Verificați ce ocupă spațiu pe iPhone și ștergeți datele în consecință.

Înainte de a începe să curățați spațiul folosit de pe iPhone, este important să știți ce ocupă memoria iPhone-ului dvs. Pentru a ușura lucrurile, Apple vă oferă o listă a tot ceea ce este stocat pe iPhone în Setările iOS.

 1. Accesați Setări > General > Stocare iPhone.
 2. Pe acest ecran, veți vedea un grafic cu bare care arată cât spațiu ați folosit din spațiul de stocare total. Această bară va fi evidențiată în culori diferite pentru a indica cât spațiu ocupă diferite tipuri de fișiere. Majoritatea utilizatorilor vor vedea porțiuni vizibile din spațiul lor de stocare ocupate de aplicații, fotografii, iOS și datele de sistem.
 3. În funcție de tipul de date pe care le-ați stocat pe iPhone, iOS vă va oferi sugestii pentru a vă ajuta să eliberați mai mult spațiu pe dispozitiv. Puteți vedea aceste sugestii în secțiunea Recomandări și puteți urma instrucțiunile de pe ecran pe iOS pentru a șterge efectiv memoria iPhone-ului.

Metoda 2: faceți copii de rezervă pentru fotografiile dvs. pe iCloud sau Google Photos și apoi ștergeți fișierele pentru care ați făcut backup.

Majoritatea iPhone-urilor moderne au cel puțin 128 GB de spațiu de stocare, ceea ce nu va fi suficient dacă faci multe fotografii și selfie-uri. Dacă memoria dvs. se umple adesea în câteva zile de la ștergerea lor și nu aveți de gând să reduceți numărul de fotografii pe care le faceți, atunci singura modalitate de a merge mai departe este să utilizați spațiul de stocare în cloud unde să vă salvați fotografiile.

Veți obține diferite opțiuni de stocare în diferite servicii de stocare în cloud.

Stocare iCloud

Apple vă permite să stocați până la 5 GB de date pe iCloud gratuit, iar cu un cont Google puteți stoca până la 15 GB de conținut. Numărul de imagini pe care le puteți salva în oricare dintre aceste servicii de stocare depinde de cantitatea de alte date pe care le-ați salvat în contul dvs. iCloud sau Google.

Puteți activa backupul iCloud pentru fotografiile dvs. accesând Setări > Fotografii și activând comutatorul Fotografii iCloud de sub iCloud.

Copiere de rezervă Google Foto

Dacă doriți să vă încărcați fotografiile în Google Foto, instalați aplicația Google Foto pe iPhone și deschideți-o.

 1. În Google Foto, accesați imaginea contului > Activați backupul.
 2. Avantajul abonării la Google Foto prin iCloud este că puteți alege calitatea fotografiilor pe care le descărcați din Google Foto. Aplicația vă permite să salvați imagini în format Memory Saver, care reduce dimensiunea imaginii, astfel încât să puteți descărca mai multe imagini cu spațiu de memorie limitat.

iCloud nu oferă această funcție, deoarece toate imaginile sunt descărcate în calitatea lor originală și ocupă același spațiu în cloud ca și pe iPhone-ul tău.

Metoda 3: Optimizați fotografiile și videoclipurile stocate pe iPhone pentru a reduce consumul de spațiu.

Dacă aveți deja copii de rezervă de pe iPhone pe iCloud, puteți optimiza spațiul de stocare al dispozitivului dvs. ștergând versiunile originale ale imaginilor pe care le-ați capturat și înlocuindu-le cu imagini de calitate inferioară și de dimensiuni mai mici. Acest lucru vă poate ajuta să ștergeți o parte semnificativă a spațiului de stocare, evitându-vă astfel de a trebui să ștergeți alte aplicații sau spațiu de stocare.

Pentru a optimiza fotografiile și videoclipurile pe iPhone, accesați Setări > Fotografii și selectați Optimizare stocare iPhone sub Fotografii iCloud.

Folosind această opțiune, toate imaginile pe care le-ați încărcat pe iCloud vor fi înlocuite cu duplicate de calitate scăzută ale acestora, care nu ocupă mult spațiu pe iPhone.

Metoda 4: Ștergeți imaginile pentru care ați făcut deja copii de rezervă.

Dacă ați făcut deja copii de rezervă pentru fotografiile dvs. pe iCloud sau Google Foto, nu are rost să continuați să le stocați pe iPhone. Odată ce imaginile tale sunt încărcate pe iCloud, poți folosi metoda 3 de mai sus pentru a șterge automat imaginile originale de pe iPhone; imaginile care apar pe iPhone vor fi de o calitate redusă, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ștergerea lor.

Dacă decideți să faceți copii de rezervă pentru fotografiile dvs. în Google Foto, va trebui să le ștergeți manual de pe iPhone.

 1. Deschideți aplicația Fotografii pe iPhone. În secțiunea Fotografii, dați clic pe Selectați în colțul din dreapta sus și începeți să selectați imaginile pentru care ați făcut deja backup.
 2. După ce ați selectat imaginile pe care doriți să le ștergeți, faceți clic pe pictograma coș de gunoi din colțul din dreapta jos.
 3. Vi se va cere să confirmați această acțiune într-un rând de mai jos. Aici, faceți clic pe „Ștergeți fotografiile” pentru a confirma.
 4. Elementele selectate vor fi trimise acum la secțiunea Șterse recent din aplicația Fotografii și vor rămâne acolo până la 30 de zile. Dacă doriți să ștergeți definitiv aceste imagini, accesați Albume > Șterse recent în aplicația Fotografii.
 5. Odată ajuns aici, selectați din nou aceste imagini folosind opțiunea „Selectați” și apoi faceți clic pe „Ștergeți” în colțul din stânga jos pentru a le elimina complet de pe iPhone.

Metoda 5: Permiteți iMessage să șteargă mesajele vechi

Dacă primiți și trimiteți o mulțime de mesaje text prin iMessage, care pot include o mulțime de conținut media, ar trebui să vă gândiți să nu stocați în prezent mesaje învechite și care nu sunt relevante pentru conversațiile dvs. Pentru a elibera spațiu, puteți fie să ștergeți mesajele individual, fie să permiteți iOS să le ștergă automat.

 1. Deschideți aplicația Mesaje, apăsați lung pe conversația pe care doriți să o ștergeți și selectați Ștergeți. La următoarea solicitare care apare, faceți clic pe „Ștergeți” pentru a confirma.
 2. Dacă doriți ca iOS să șteargă automat textele vechi din aplicația Mesaje, accesați Setări > Mesaje > Păstrați mesajele.
 3. Aici, alegeți 30 de zile sau 1 an, în funcție de cât timp doriți să păstrați mesajele vechi.

După ce selectați opțiunea preferată, aplicația Mesaje va șterge toate conversațiile mai vechi decât perioada selectată.

Metoda 6: Eliminați conținutul descărcat din aplicațiile de streaming

La fel ca mulți dintre noi, este posibil să fiți obișnuit să transmiteți în flux sau să descărcați conținut din aplicații de pe iPhone. În timp, iPhone-ul tău se poate umple cu melodii, videoclipuri, filme și emisiuni TV pe care este posibil să le fi descărcat din Apple Music, Spotify, YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, YouTube Music și alte aplicații. Pentru a economisi spațiu pe dispozitiv, va trebui să ștergeți conținutul descărcat anterior din toate aplicațiile pe care le vizionați sau le ascultați în mod regulat.

Pentru a șterge conținutul descărcat din aplicațiile de streaming, va trebui să deschideți aplicația specifică și să mergeți la secțiunea de conținut descărcat. Apoi puteți găsi audio sau video stocat pe iPhone și îl puteți elimina de acolo folosind opțiunile din aplicație. Acest proces va varia de la o aplicație la alta; așa că va trebui să vă dați seama unde se află secțiunea descărcată pe cont propriu, în funcție de aplicația din care consumați frecvent conținut.

Ca o demonstrație, să încercăm să ștergem ceva ce am descărcat din aplicația Apple TV.

 1. Pentru a elimina conținutul descărcat de pe Apple TV, deschideți aplicația Apple TV și alegeți Bibliotecă > Descărcat.
 2. Când vedeți conținut descărcat anterior pe acest ecran, faceți clic pe „Editați” în colțul din dreapta sus.
 3. Acum selectați conținutul pe care doriți să îl ștergeți și apoi faceți clic pe „Ștergeți” în colțul din dreapta sus. Puteți confirma acțiunile dvs. în fereastra care apare, după care elementele selectate vor fi șterse din memoria iPhone-ului dvs.

Procesul ar trebui să fie similar cu aplicațiile terțe precum Spotify.

 1. Pentru a elimina conținutul descărcat din această aplicație, deschideți Spotify și selectați Biblioteca dvs. > Descărcat.
 2. Din acest ecran, selectați conținutul pe care doriți să îl ștergeți, atingeți pictograma cu trei puncte de pe ecranul listei de redare sau al albumului, apoi selectați „Eliminați descărcările de pe acest dispozitiv”.
 3. În solicitarea care apare pe ecran, faceți clic pe „Ștergeți” pentru a confirma acțiunea.

Puteți repeta acest lucru pentru alte aplicații în care vizionați videoclipuri sau ascultați muzică, dar pașii pot fi ușor diferiți pentru fiecare dintre aceste aplicații.

Metoda 7: Descărcați aplicațiile pe care nu le utilizați des

Pe iPhone-ul dvs., este posibil să fi instalat aplicații pe care nu le mai folosiți sau nu le mai deschideți din când în când. Dacă aveți date sau fișiere asociate cu aceste aplicații, ștergerea aplicației va șterge toate datele stocate în aplicația respectivă. Pentru a evita pierderea acestor date și pentru a elibera spațiu pe iPhone, o modalitate mai ușoară de a face acest lucru este să descărcați astfel de aplicații. Când încărcați aplicații de pe iPhone, iOS va șterge spațiul ocupat de aplicații fără a șterge datele din interiorul acestora.

 1. Pentru a descărca aplicații de pe iPhone, deschideți aplicația Setări pe iOS și accesați General > Stocare iPhone.
 2. De aici, selectați aplicația pe care doriți să o descărcați de pe dispozitivul dvs. din lista de aplicații.
 3. Pe următorul ecran, atingeți Descărcați aplicația pentru a elimina aplicația din iOS fără a șterge datele acesteia.
 4. Pentru a vă confirma acțiunea, selectați „Încărcați aplicația” din solicitarea care apare mai jos.
 5. De asemenea, puteți seta iOS să încarce automat aplicațiile de pe iPhone. Pentru a face acest lucru, accesați Setări > App Store și activați comutatorul Descărcare aplicații neutilizate din partea de jos.

Când activați această opțiune, iOS va selecta aplicațiile pe care nu le-ați folosit de ceva timp și le va descărca de pe iPhone pentru a elibera spațiul de stocare.

Metoda 8: Eliminați aplicațiile inutile sau neutilizate

Metoda de mai sus vă va ajuta să eliberați spațiu pe iPhone prin ștergerea aplicațiilor pe care le utilizați rar. Dacă nu mai găsiți o aplicație utilă, o puteți dezinstala de pe iOS pentru a elibera mai mult spațiu și pentru a elimina toate datele pe care aplicațiile le-au creat sau stocat pe iPhone.

 1. Puteți elimina orice aplicație de pe iPhone apăsând lung pe pictograma aplicației și selectând „Ștergeți aplicația” din meniul secundar care apare.
 2. Cu toate acestea, puteți determina care aplicație de pe iPhone ocupă cel mai mult spațiu și o puteți elimina în consecință din aplicația Setări.
 3. În Setări, accesați General > iPhone Storage și puteți vedea toate aplicațiile pe care le-ați instalat pe iPhone, aranjate în ordinea descrescătoare a spațiului ocupat. Selectarea unei aplicații de eliminat din jumătatea superioară a acestei liste va elibera mai mult spațiu pe iPhone decât ștergerea unei aplicații enumerate mai jos.
 4. După ce ați găsit aplicațiile pe care doriți să le eliminați, selectați una și faceți clic pe Eliminare aplicație.
 5. Va trebui să confirmați această acțiune făcând clic din nou pe „Ștergeți aplicația” în promptul care apare în partea de jos.

Metoda 9: Ștergeți datele site-ului și memoria cache

De-a lungul timpului, iPhone-ul dvs. poate acumula date de pe site-urile web pe care le-ați vizitat anterior, iar aceste date pot ocupa spațiu semnificativ pe dispozitiv. Dacă aveți puțin spațiu sau experiența dvs. de navigare este lentă, puteți șterge datele site-ului web Safari pentru a elibera spațiu pe iPhone.

 1. Pentru a șterge datele site-ului în Safari, accesați Setări > Safari și faceți clic pe Ștergeți istoricul și datele site-ului.
 2. iOS vă va solicita acum să confirmați această acțiune. La această solicitare, selectați „Ștergeți istoricul și datele” pentru a continua.

Pașii de mai sus vor ajuta doar să ștergeți datele site-ului din Safari. Dacă utilizați orice alt browser web pe iPhone, va trebui să ștergeți datele din acesta individual în setările aplicației. De exemplu, dacă utilizați Firefox pentru a naviga pe internet, puteți elimina datele site-ului său urmând acești pași.

 1. Deschideți aplicația Firefox și accesați meniul hamburger (pictograma cu trei linii) > Setări > Gestionarea datelor > Date site.
 2. De aici, faceți clic pe „Ștergeți toate datele site-ului” pentru a elimina datele site-ului Firefox de pe iPhone.

Acest lucru poate varia ușor în funcție de aplicația browser din care doriți să eliminați datele site-ului.

Când activați această opțiune, toate fișierele iPhone vor fi transferate automat pe iCloud și le puteți accesa pe oricare dintre dispozitivele dvs. Apple, inclusiv pe alt iPhone, iPad, Mac sau pe web. Fișierele pe care le stocați în iCloud pot fi partajate cu ușurință prietenilor și familiei prin linkuri sau e-mail și puteți controla cu ușurință cine le poate vizualiza sau edita de pe iPhone.

Dacă nu preferați această metodă, puteți transfera și fișierele pe care doriți să le mutați de pe iPhone pe Google Drive. Pentru a face acest lucru, puteți instala aplicația Google Drive pe iPhone și vă puteți conecta la contul dvs. Google.

 1. Pentru a partaja un fișier, o imagine sau un document, deschideți aplicația Fișiere sau orice aplicație din care puteți partaja articole și atingeți pictograma Partajare.
 2. În fereastra Partajare care apare, selectați Disc.
 3. Apoi puteți selecta o locație în Google Drive și faceți clic pe „Descărcați” pentru a o salva în contul dvs. Google.

Pe lângă opțiunile de stocare în cloud, puteți transfera conținutul stocat de pe iPhone pe computerul Mac sau Windows. Deși conexiunea dintre iPhone și Mac poate fi stabilită pe macOS, veți avea nevoie de aplicația iTunes pentru Windows dacă aveți un computer Windows. Apoi puteți muta fișiere de pe iPhone pe computer, urmând instrucțiunile din listele de mai jos:

▶︎ Cum să faceți Airdrop între Mac și iPhone

▶︎ Cum să descărcați fotografii de pe iPhone pe Mac

▶︎ 10 moduri de a vă conecta iPhone-ul la Macbook

Cât de des ar trebui să ștergi memoria iPhone-ului tău?

Deci, ați reușit să eliberați spațiu pe iPhone folosind metodele enumerate mai sus. Cu toate acestea, acesta nu este un proces unic, deoarece iPhone-ul dvs. se va umple în curând cu tot mai multe date pe măsură ce îl utilizați zilnic. Deci, trebuie să ștergeți memoria iPhone-ului din când în când dacă aveți spațiu limitat.

Cât de des trebuie să goliți această spațiu de stocare depinde de utilizarea telefonului dvs. și de cantitatea de stocare disponibilă pe acesta. Dacă aveți un iPhone de 512 GB sau 1 TB, va dura ceva timp până când dispozitivul dvs. se umple cu imagini și fișiere. Dacă nu faceți clic frecvent pe imagini sau nu stocați fișiere pe telefon, este posibil să nu fie nevoie să eliberați spațiul acestuia. Dacă aveți un buget redus, ați cumpărat un iPhone de 128 GB sau 256 GB și faceți fotografii frecvent, atunci, în cel mai rău caz, poate fi necesar să eliberați spațiul de pe el la fiecare câteva luni sau săptămâni.

Acesta este tot ce trebuie să știți despre eliberarea spațiului pe iPhone.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica