Cum să vizualizați conținut sensibil pe Telegram

Smile Smile 12 Decembrie 2023 (ed.)

În timp ce oricine din lume se poate alătura unui canal Telegram și accesa tot ce este postat în el, în unele cazuri veți întâlni un mesaj care spune că canalul „nu poate fi afișat” din cauza conținutului sensibil. Dar de ce se întâmplă acest lucru și ce poți face pentru a vedea conținutul din astfel de canale? Exact despre asta vom vorbi în această postare.

De ce nu pot vedea conținut sensibil pe Telegram?

Înainte să știi de ce nu poți vedea conținut sensibil pe Telegram, trebuie să înțelegi ce consideră platforma conținut sensibil. Deși majoritatea canalelor pot fi sigure și utile pentru toată lumea, există multe canale pe Telegram care distribuie media piratate, conținut explicit sau, în cel mai rău caz, mesaje de violență și ură.

Atunci când Telegram detectează că un canal este utilizat pentru activitățile ilegale menționate mai sus, îl îndepărtează, fie ascunzându-l publicului, fie interzicându-l complet. În acest moment, veți fi întâmpinat cu mesajul „Acest canal nu poate fi afișat”.

În unele cazuri, canalele pot fi limitate numai din cauza restricțiilor specifice regiunii; prin urmare, poate rămâne disponibil pentru utilizatorii din alte regiuni fără restricții. Prin urmare, este posibil să fiți întâmpinat cu același mesaj de eroare atunci când canalul pe care doriți să îl accesați utilizează un tip de conținut care nu este în general ilegal, dar este restricționat de guvernul local. Un alt motiv pentru care nu aveți acces la conținut sensibil ar putea fi faptul că utilizați versiunea de magazin a Telegram pe dispozitivul dvs. Android, Windows sau Mac.

Cum să vizualizați conținut sensibil pe Telegram

Dacă canalul pe care doriți să îl accesați nu este blocat definitiv, puteți ocoli restricțiile Telegram privind conținutul sensibil folosind următoarele metode. Rețineți că niciuna dintre metodele de mai jos nu poate garanta accesul la conținut sensibil dacă regiunea dvs. are restricții stricte asupra unui astfel de conținut.

Metoda 1: activați conținutul sensibil sau dezactivați filtrarea.

Primul lucru pe care îl puteți verifica pentru a accesa conținut sensibil din Telegram este dacă puteți dezactiva manual filtrarea conținutului din contul dvs. Telegram.

 1. Deschideți aplicația Telegram pe telefon/computer sau accesați Telegram. WebK sau WebA aplicații web în browserul web de pe telefon sau PC
 2. Din aplicația telefon/desktop sau web, atingeți sau faceți clic pe pictograma cu trei linii din colțul din stânga sus al interfeței cu utilizatorul și selectați Setări.
 3. În ecranul Setări, selectați Confidențialitate și securitate.
 4. În secțiunea Confidențialitate și securitate, găsiți secțiunea Conținut sensibil și bifați caseta Dezactivați filtrarea.
 5. Acum puteți reveni la ecranul de pornire Telegram și puteți vedea dacă canalul sau conținutul pe care doriți să-l accesați este disponibil.

Dacă nu găsiți opțiunea „Dezactivați filtrarea”, este posibil ca Telegram să fi dezactivat această opțiune din cauza restricțiilor specifice regiunii dumneavoastră. Dacă da, puteți trece la metodele ulterioare prezentate mai jos.

Metoda 2: Încercați să utilizați diferite dispozitive.

Inaccesibilitatea conținutului sensibil poate fi limitată și de dispozitivul pe care îl utilizați pentru a accesa Telegram.

 1. Dacă aveți mai multe dispozitive, puteți încerca să instalați aplicația Telegram pe ele. Puteți descărca și utiliza Telegram pentru următoarele platforme:
 2. Odată instalat, puteți verifica dacă canalul sau conținutul sensibil pe care ați încercat să îl accesați înainte se deschide.
 3. Dacă nu, puteți încerca Metoda 1 în aplicația nou instalată pentru a verifica și a activa opțiunea „Dezactivați filtrarea”, dacă este disponibilă în aplicația respectivă.

Metoda 3: Instalați versiunea non-magazin a aplicației Telegram.

Unele conținut protejat prin drepturi de autor care pot fi clasificate ca fiind sensibile în versiunile oficiale ale Telegram din App Store sau Play Store devin disponibile atunci când încărcați aplicația Telegram pe dispozitiv. Dacă metodele de mai sus nu v-au ajutat să accesați conținut sensibil, puteți încerca următoarea remediere pentru a verifica dacă îl puteți accesa.

 1. În funcție de dispozitivul pe care doriți să îl utilizați, descărcați și instalați manual aplicația Telegram de pe site-ul Telegram folosind link-urile de mai jos.
 2. După instalarea aplicației pe dispozitivul preferat, conectați-vă folosind contul existent.
 3. După conectare, puteți verifica dacă conținutul sensibil este acum disponibil în această versiune a aplicației.
 4. Dacă nu, încercați Metoda 1 pentru a vedea dacă opțiunea Dezactivare filtrare este disponibilă. Dacă da, activați această funcție și verificați din nou.

Metoda 4: Folosiți Telegram pe Internet

Dacă nu puteți accesa niciun tip de conținut sensibil folosind aplicația Telegram, puteți încerca să utilizați aplicațiile web Telegram pentru a verifica dacă conținutul este vizibil. În testarea noastră, am constatat că canalele marcate ca „nu se pot afișa” în versiunea iOS a Telegramului se afișează în mod normal atunci când accesăm aplicația web Telegram pe același dispozitiv. Acest lucru se datorează faptului că aplicația web Telegram nu are restricții și oferă acces la tot felul de conținut, chiar și pe platforme restricționate precum iOS și macOS.

 1. Deschideți WebK sau WebA versiunea web Telegram aplicație într-un browser web de pe orice dispozitiv.
 2. Conectați-vă la contul Telegram folosind numărul de telefon de pe dispozitivul Android sau iOS. Dacă utilizați un computer desktop, va trebui să scanați codul QR afișat pe desktop folosind aplicația Telegram de pe telefon, selectând Setări > „Dispozitive” > „Conectați dispozitivul desktop”.
 3. După conectare, găsește canalul pe care vrei să-l accesezi și vezi dacă afișează conținut sensibil. Aplicația web Telegram vă permite să accesați conținut sensibil fără nicio restricție, cu excepția cazului în care regiunea dvs. restricționează strict un astfel de conținut.

Metoda 5: Înregistrați-vă pe Telegram folosind un număr de telefon din altă țară.

Dacă țara sau regiunea în care locuiți are restricții, acele restricții se vor aplica numai dacă utilizați numărul de telefon al țării respective pentru a vă înregistra pentru un cont Telegram. Singura modalitate de a rezolva această problemă este să utilizați un alt număr de telefon pentru a crea un nou cont Telegram.

Deși Telegram oferă opțiunea de a schimba numărul de telefon al contului și de a muta conținutul acestuia pe noul număr, vă recomandăm să nu utilizați această opțiune dacă ați creat contul original folosind numărul de telefon principal. Mai mult, pentru a ocoli o restricție specifică regiunii, va trebui să utilizați un număr de telefon dintr-o altă țară în care astfel de restricții nu se aplică pentru a accesa conținut sensibil.

Dacă nu aveți o cartelă SIM din altă țară, singura opțiune este să accesați un număr de telefon virtual.

 1. Instalați oricare dintre următoarele aplicații care vă vor permite să creați un număr de telefon gratuit. Este posibil ca nu toate aplicațiile din această listă să fie disponibile în regiunea dvs. și toate pot avea anumite restricții.
 2. Când creați un număr de telefon virtual, asigurați-vă că țara în care alegeți să creați numărul acceptă accesul la conținut sensibil pe Telegram.
 3. După ce ați creat un nou număr de telefon virtual, deschideți aplicația Telegram sau aplicația web pe dispozitivul dvs. și creați un cont nou folosind numărul de telefon virtual.
 4. După conectare, găsește canalul pe care vrei să-l accesezi și vezi dacă afișează conținut sensibil.

Acesta este tot ce trebuie să știți despre vizualizarea conținutului sensibil pe Telegram.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica