Cel mai SUBESTIMAT oras din Europa? Primele impresii despre CHISINAU

Smile Smile 11 Decembrie 2023 (ed.)
Cel mai SUBESTIMAT oras din Europa? Primele impresii despre CHISINAU

Primele impresii despre Chisinau au fost departe de ceea ce ne asteptam desi Mircea nu este la prima vizita, dorinta de a progresa se reflecta in mai toate aspectele orasului. Adevarul este ca am tot auzit ca Moldova este o tara saraca și ne asteptam sa vedem drumuri rupte, cladiri lasate in paragina si un val de influente sovietice pregnant. Ei bine, Chisinau a fost o surpriza extraordinara!

Am inceput plimbarea dintr-un loc valoros pentru Chisinau, si anume din dreptul statuii lui Stefan cel Mare. Aici am inteles putin mai bine istoria Moldovei si ne-am familiarizat cu efectele intamplarilor din trecut. Pentru ca nu mai mereu suntem curiosi de preparatele locale, la indemnul localnicilor, am facut o vizita celei mai cunoscute patiserii din oras. In apropierea Teatrului de Balet, am gasit cele mai bune placinte si ne-am bucurat de un preparat inedit: placinta moldoveneasca cu halva.

Dupa o plimbare prin Gradina Publica "Stefan cel Mare" din Chisinau si dupa o cafea intr-un scenariu parizian la Bonjour Cafe, nu puteam rata ocazia de a face o vizita celui mai mare producator de bomboane si dulciuri moldovenesti, Bucuria.

Suntem mari fani ai bomoanelor Bucuria inca de pe vreme cand eram studenti, asa ca vizita la magazinul lor s-a finalizat cu cateva achizitii pe masura. Chișinău ne-a surprins de asa maniera incat ne-am fi dorit sa ma ramanem cateva zile, sa il cunoastem mai bine. Am descoperit un oras viu cu oameni primitori, un oras curat, un oras cu dorinte vizibile de progres.

Pentru a nu exista nicio urma de interpretare, vrem sa mentionam ca în acest material facem referire si comparație intre zonele centrale ale Bucurestiului si ale Chisinaului. Altfel, orasele nu sunt comparabile nici macar ca dimensiune sau populatie. Acestea fiind spuse, haideti sa va aratam Chisinaul care ne-a placut atat de tare! #chisinau #moldova #ordinarextraordinar

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica