Curiozități despre Cehia

Publicul Publicul 25 Noiembrie 2023

Cehia, o țară situată în Europa Centrală, are o istorie bogată și o cultură fascinantă. Iată câteva curiozități despre Cehia:

  1. Praga: Capitala Cehiei, Praga, este cunoscută și drept "Orașul de Aur" datorită arhitecturii sale istorice impresionante.

  2. Pivni Lazne Spa: Cehia este faimoasă pentru băile de bere, unde oamenii se pot relaxa în băi umplute cu bere, beneficiind de proprietățile acesteia asupra pielii.

  3. Castelul Karlštejn: Construit în secolul al XIV-lea de către împăratul Carol al IV-lea, acest castel impresionant este situat la scurtă distanță de Praga și oferă priveliști panoramice frumoase.

  4. Marionetele Cehiei: Tradiția marionetelor este puternică în Cehia, cu o lungă istorie a spectacolelor de teatru de păpuși.

  5. Bucătăria cehă: Mâncărurile tradiționale cehă includ delicii precum gulașul, trdelník (un fel de prăjitură) și knedlíky (găluște).

  6. Punctul cel mai înalt: Vârful Sněžka, situat în Munții Gigant, este cel mai înalt punct din Cehia.

  7. Festivalul Karlovy Vary: Cehia găzduiește un prestigios festival internațional de film la Karlovy Vary, un oraș balnear renumit.

  8. Charles University: Este una dintre cele mai vechi universități din Europa Centrală, fondată în 1348 la Praga.

Acestea sunt doar câteva aspecte interesante ale Cehiei, o țară plină de istorie și farmec.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica