Ştiați că imnul Israelului a fost compus de un Roman și un Moldovean

Publicul Publicul 19 Noiembrie (ed.)

Imnul "Hatikvah" își are rădăcinile într-o melodie românească din secolul al XIX-lea, cunoscută sub numele de "Carul cu boi" sau "Pe-al nostru steag e scris Unire". Textul a fost scris de Naftali Herz Imber, un poet evreu naționalist, în 1878, în timp ce se afla într-o perioadă de rezidență în București, România. Melodia a fost ulterior compusă de Samuel Cohen.

Principalele versuri ale imnului "Hatikvah" exprimă speranța evreiască de a reveni în țara strămoșilor lor, Israelul. Acest imn a devenit o parte esențială a identității evreiești și a fost adoptat ca imn de stat al Israelului în momentul proclamării independenței statului în 1948.

Samuel Cohen, compozitorul care a pus muzică pe versurile lui Naftali Herz Imber, s-a născut în Republica Moldova în 1880 și a emigrat în Palestina, parte a Imperiului Otoman la acea vreme, în 1895. Melodia pentru imnul "Hatikvah" a fost compusă de Cohen în 1888, la vârsta de doar 18 ani.

Astfel, imnul de stat al Israelului, "Hatikvah," are rădăcini în cultura românească, iar melodia a fost creată într-un moment în care evreii români au avut o influență semnificativă asupra culturii evreiești.

Acesta este imnul:

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica