Vedeți aurora boreală în Europa: 8 locuri uluitoare Traducere

Publicul Publicul 18 Noiembrie (ed.)

Mama Natura poate crea minuni frumoase: una dintre ele sunt aurora boreală, ceva atât de minunat încât aproape că pare ireal. Denumite și Aurora Boreale , luminile sunt cauzate (explicat simplu) de valuri de particule energizate care vin de la soarele nostru și intră în atmosfera noastră.

1. Insula Skye, Scoția

S-ar putea să vă surprindă la început, deoarece nu auziți niciodată despre aurora boreală în această parte a Europei, dar, de fapt, Insula Skye din Scoția este un loc grozav pentru a urmări această minune naturală. Această insulă are nouă locuri de descoperire a cerului întunecat, ceea ce înseamnă că nu există lumini din niciun oraș și cerul este cât mai întunecat posibil. Privirea stelelor aici este ca un vis, darămite să o vezi pe Aurora! Cel mai bun loc pentru a merge este Glendale Beach , unde stânci frumoase se termină la apă. Îți poți imagina să vezi razele dansând violet și verzi deasupra mării?

2. Lacul Inari, Laponia

Lacul Inari din Laponia este un alt loc frumos pentru a vâna lumini de dans. Legenda spune că acest lac minunat este casa lui Ukko, Zeul Cerului. Mergeți în pădurea din jurul lacului, aflați despre aurora boreală de la un ghid, bucurați-vă de un foc de tabără și campați într-un cort tradițional după ce ați observat luminile afară. Această experiență este ceva ce cu siguranță nu vei uita niciodată.

‍3.Rovaniemi, Laponia

Priviți aurora boreală dintr-un loc cu totul unic, orașul natal al lui Moș Crăciun! Deși este mai puțin probabil să vedeți luminile din centrul orașului din cauza luminilor orașului, veți avea șanse mai mari să le vedeți în afara orașului. De exemplu, în partea de sus a hotelurilor din Laponia Sky Ounasvaara . Nu trebuie să stai la hotel pentru a ajunge sus: există scări pe marginea hotelului care îți permit să mergi oricând pe acoperiș. De aici ai o priveliște minunată asupra orașului și șansa de a vedea aurora boreală!

4. Tromsø, Norvegia

Ca Tromsø , un oraș situat pe o insulă norvegiană, este un loc popular pentru a urmări aurora boreală și șansele de a le vedea acolo sunt foarte mari. aici sunt multe posibilități și modalități de a surprinde și cel mai bun spectacol al naturii mamei. Mergeți singur la vânătoare ușoară, de exemplu la Lacul Prestvannet , care este ușor accesibil pe jos sau cu autobuzul, sau Telegrafbukta , o plajă în sud.

5. Canionul Ásbyrgi, Islanda

Deoarece Islanda este situată în Zona Aurora/Centura Aurora Nordului , există multe locuri care sunt perfecte pentru a vedea aurora boreală. Acest lucru nu se datorează doar locației, fiind atât de sus în nord, ci și datorită peisajelor largi și deschise.

‍Abia există lumini care luminează cerul, ceea ce face culorile foarte vii. Unul dintre aceste locuri este Canionul Ásbyrgi , situat în nordul țării. Cu stânci de până la 100 de metri înălțime, acest loc este magic și, prin urmare, nu este surprinzător faptul că numele canionului înseamnă „Adăpostul zeilor”.

6. Sirkka, Finlanda

În Sirkka , Finlanda, există o altă șansă mare de a observa luminile. Deși unii oameni s-ar putea bucura să privească cerul împachetat în haine calde de iarnă în timp ce beau niște ciocolată caldă, în Sirkka puteți experimenta un mod diferit de a arunca o privire asupra razelor verzi și violete.

7. Reykjavik, Islanda

Capitala Islandei, Reykjavik are o mulțime de locuri în și în jurul orașului pentru a vedea aurora boreală. Dacă nu aveți acces la o mașină, unul dintre locurile frumoase în care să mergeți este Zona Grandi din Portul Vechi . De aici puteți vedea luminile dansând deasupra apei, în timp ce vă plimbați de-a lungul portului, ceva ce localnicilor le place să facă.

‍Un alt loc unde să mergi este Dealul Öskjuhlíð . Întrucât dealul este la aproximativ 60 de metri deasupra nivelului mării, aveți o priveliște minunată. Pe vârful acestui deal veți vedea o clădire în formă de cupolă, care se numește Perlan , un muzeu/centru cultural care are o punte de observator de unde puteți observa și luminile. Sau experimentați aurora boreală la Fontana Spa , unde vă puteți relaxa în băile de aburi în timp ce vedeți aurora boreală. Centrul spa se află la aproximativ o oră de mers cu mașina de Reykjavik, dar există un tur care te poate duce acolo , care include o intrare la spa.

8. Insulele Shetland, Scoția

Formată din aproximativ 100 de insule, dintre care doar 16 sunt inhibate, Insulele Shetland sunt o altă locație excelentă pentru a observa aurora boreală (sau așa cum le numesc aici: Mirrie Dancers ). Insulele sunt situate la 210 de kilometri nord de continentul Scoției și atât de aproape de Cercul Arctic. Dacă vizitați insulele în ianuarie, s-ar putea să nu numai că veți putea vedea Mirrie Dancers , ci și să experimentați renașterea soarelui în timpul iernii. Localnicii fac acest lucru în onoarea tradițiilor vikinge în timpul festivalului de foc Up Helly Aa . Modul de a sărbători depinde de orașul în care vă aflați (deși cel mai mare se ține în Lerwick ), dar de obicei are o procesiune cu torțe de oameni îmbrăcați în ținute tematice.

Sursa: livetheworld.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica