Acum 40 de ani, Microsoft a anunțat Windows 1.0 Traducere

Publicul Publicul 16 Noiembrie

Astăzi se împlinesc 40 de ani de la ziua în care Bill Gates a anunțat Windows 1.0, prima versiune a sistemului de operare care a fost menită să facă computerele mai accesibile utilizatorilor cu interfața sa intuitivă.

Cu evoluțiile rapide în spațiul de calcul, nu există multe inovații care să reziste curenților timpului. Cu toate acestea, sistemul de operare Windows al Microsoft este o excepție de la această regulă și este în prezent cel mai popular sistem de operare pentru utilizatorii medii.

Înainte de Windows 1.0, exista MS-DOS

Nu a fost tocmai ușor de utilizat

Înainte ca sistemul de operare Windows să cuprindă lumea cu asalt, Microsoft avea mâinile pline cu MS-DOS. Interesant este că Microsoft nu a dezvoltat sistemul de operare pe cont propriu; a fost de fapt creația lui Tim Paterson, un programator expert care lucra la Seattle Computer Products (SCP) la acea vreme.

Pe 27 iulie 1981, Microsoft și-a asigurat drepturile pentru 64-DOS de la SCP. La câteva zile de la achiziționarea sistemului de operare, gigantul tehnologic a decis să-l redenumească în MS-DOS și a început să acorde licențe pentru sistemul de operare mai multor companii.

Avanză rapid câteva luni, iar Microsoft începuse să culeagă roadele acordului de achiziție cu 64 de DOS. În timp ce MS-DOS avea meritele sale, se baza în mare măsură pe o interfață de linie de comandă bazată pe text, care impunea utilizatorilor să tasteze comenzi pentru a efectua chiar și cele mai de bază sarcini. Această interfață de utilizator (CUI) neintuitivă a servit ca o barieră semnificativă de intrare pentru cei nou în computere, iar Gates a căutat să creeze o soluție pentru a facilita accesul noilor utilizatori la un computer.

Sursa: xda-developers.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica