Gata cu buletinele și permisele de conducere în format fizic. Acestea vor fi digitalizate

Alex Alex 10 Noiembrie

Buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare vor fi disponibile în format digital. Astfel, cetățenii nu vor mai fi nevoiți să dețină aceste acte în format fizic.

Parlamentul a votat în lectura a doua o inițiativa legislativă va reglementa digitalizarea buletinelor de identitate, a permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare, precum și unele elemente privind generarea și utilizarea acestora.

Aceste acte în format digital vor fi utilizate prin intermediul aplicației guvernamentale integrate a serviciilor electronice. Agenția de Guvernare Electronică lucrează la dezvoltarea aplicației, care va asigura accesul utilizatorului la toate serviciile electronice în baza identității electronice personale.

Buletinul de identitate digital va fi un act de identitate generat pe telefonul sau tableta titularului și va conține un set de date preluate în regim automatizat și în timp real din profilul persoanei din Registrul de stat al populației și, suplimentar, un identificator electronic (cod QR).

Sursa: agora.md

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica