Ciber-hărţuire: Buton de alertă pe Instagram în Franţa, o premieră mondială

Smile Smile 9 Noiembrie (ed.)

Pentru a lupta împotriva hărțuirii cibernetice, Instagram a creat un „buton de siguranță” în Franța, care vă permite să apelați direct o linie de urgență, o premieră mondială.

Cu ocazia Zilei Naționale Anti-Bullying, Meta și Asociația e-Enfance dezvăluie un nou instrument disponibil ca premieră mondială pe piața franceză și disponibil pe Instagram și Messenger. Această nouă funcție încurajează utilizatorii tineri care sunt victime ale hărțuirii cibernetice sau ale hărțuirii să obțină ajutor vorbind cu un profesionist de la Asociația e-Enfance, prin 3018, numărul național pentru tinerele victime ale hărțuirii și agresiunii digitale.

Disponibilă pe Instagram și în Mesaje directe, precum și pe Messenger, această nouă funcționalitate pentru conectarea cu 3018 ascultători va fi lansată treptat în următoarele săptămâni în Franța. De fapt, membrii comunității franceze Instagram și Messenger devin astăzi primii din lume care beneficiază de această funcție de asistență pentru persoanele aflate în situații de nevoie.

Cum functioneazã? 

  • De acum înainte, atunci când o persoană face o sesizare din cauza hărțuirii, automat se afișează o fereastră care să îi ofere, printr-un simplu buton disponibil pe aplicație, să fie puse în contact telefonic cu cei 3018 profesioniști. 

În iunie anul trecut, Meta și-a lansat „ Parent Campus” . O inițiativă unică pentru a crește gradul de conștientizare a părinților cu privire la bunele practici și la instrumentele de securitate disponibile pentru a-și sprijini adolescenții în buna utilizare a digitalului. Alături de asociația e-Enfance, dar și de un colectiv de creatori, această nouă etapă marchează angajamentul continuu al tuturor acestor actori de a lucra pentru a sprijini părinții și adolescenții să aibă o experiență pozitivă și sigură pe platformele grupului.

Sursa: about.fb.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica