Ce semnifica sarbatoarea halloween ?

Smile Smile 31 Octombrie (ed.)

Sărbătoarea Halloween are o semnificație bogată și complexă, care a evoluat de-a lungul secolelor. În prezent, Halloween este sărbătorită în întreaga lume ca o sărbătoare a păpușilor și a spiritelor, dar originile sale se află în practicile păgâne și creștine.

Originile păgâne

Halloween își are originile în festivalul celtic Samhain, care marca sfârșitul verii și începutul iernii. În timpul Samhain, se credea că granițele dintre lumea celor vii și a celor morți se îngustează, permițând spiritelor să călătorească liber între cele două lumi. Pentru a-și proteja casele și familiile de spiritele rele, oamenii se costumau în costume de animale sau spirite.

Originile creștine

În secolul al VIII-lea, Biserica Catolică a început să sărbătorească Ziua Tuturor Sfinților pe 1 noiembrie, ca o modalitate de a înlocui festivalurile păgâne. În această zi, credincioșii își amintesc de toți cei care au murit.

Obiceiurile de Halloween

În prezent, Halloween este sărbătorită în întreaga lume ca o sărbătoare a păpușilor și a spiritelor. Unele dintre cele mai populare obiceiuri de Halloween includ:

  • Costumarea - copiii și adulții se costumează în costume de personaje înspăimântătoare, cum ar fi vrăjitoare, schelete, vampiri și monștri.
  • Trick-or-treating - copiii merg din casă în casă, cerând dulciuri în schimbul unui cântec sau a unei poezii.
  • Decorarea - casele și grădinile sunt decorate cu dovleci sculptați, felinare Jack-o'-lantern și alte ornamente înfricoșătoare.
  • Petrecerile - adulții organizează petreceri de Halloween cu costume, mâncare și muzică.

Halloween este o sărbătoare plină de bucurie și emoție, care oferă o oportunitate de a se distra și de a sărbători împreună cu prietenii și familia.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica