Creșterea pașilor cu 3.000 pe zi poate scădea tensiunea arterială la adulții în vârstă Traducere

Smile Smile 29 Octombrie (ed.)

„Este uimitor că schimbări simple ale stilului de viață pot fi la fel de eficiente ca exercițiile structurate și unele medicamente.”

Se estimează că 80% dintre adulții în vârstă suferă de hipertensiune arterială. Menținerea tensiunii arteriale sănătoase poate proteja împotriva bolilor grave, cum ar fi insuficiența cardiacă, atacurile de cord și accidentul vascular cerebral.

Un nou studiu care a implicat Linda Pescatello, profesor distins de kinesiologie la Colegiul de Agricultură, Sănătate și Resurse Naturale , a descoperit că adăugarea unei cantități relativ minime de mișcare, aproximativ 3.000 de pași pe zi, poate reduce semnificativ hipertensiunea arterială la adulții în vârstă.

„Cu toții vom avea tensiune arterială mare dacă trăim suficient”, spune Pescatello.

Pescatello este un expert în hipertensiune arterială (termenul clinic pentru hipertensiune arterială) și exerciții fizice. Cercetările ei anterioare au arătat că exercițiile fizice pot avea un efect semnificativ și pe termen lung asupra scăderii tensiunii arteriale la adulții cu hipertensiune arterială.

Acest studiu și-a propus să determine dacă adulții în vârstă cu hipertensiune arterială ar putea obține aceste beneficii prin creșterea modestă a mersului zilnic pe jos, care este una dintre cele mai simple și mai populare forme de activitate fizică pentru această populație.

„Este ușor de făcut, nu au nevoie de niciun echipament, o pot face oriunde, aproape în orice moment”, spune Lee.

Studiul s-a concentrat pe un grup de adulți în vârstă sedentari cu vârsta cuprinsă între 68 și 78 de ani, care au făcut în medie aproximativ 4.000 de pași pe zi înainte de studiu.

După ce a analizat cercetările existente, Lee a decis că 3.000 de pași erau un obiectiv rezonabil. De asemenea, va permite celor mai mulți participanți să realizeze 7.000 de pași pe zi, ceea ce este recomandarea Colegiului American de Medicină Sportivă.

„3.000 de pași sunt mulți, dar nu prea dificili pentru a obține beneficii pentru sănătate”, spune Lee.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica